ИНИЦИАТИВА ВЪЗПИТАВА ДЕЦАТА, ЧЕ ДОБРОДЕТЕЛИТЕ СА БЕЗЦЕННИТЕ СЪКРОВИЩА ВЪВ ВСЕКИ ОТ НАС

ИНИЦИАТИВА ВЪЗПИТАВА ДЕЦАТА, ЧЕ ДОБРОДЕТЕЛИТЕ СА БЕЗЦЕННИТЕ СЪКРОВИЩА ВЪВ ВСЕКИ ОТ НАС

Постери с Дървото на добродетелите и табели с послания какво трябва и какво не трябва да правим са поставени на видно място във фоайето на ОУ „Юрий Гагарин“ в Смолян. Инициативата е на обществения възпитател към училището София Иванова и МКБППМН в община Смолян. Тя е посветена 12 април - Международен ден на авиацията и космонавтиката, когато се отбелязва и празника на учебното заведение.

Тези постери и послания непрекъснато ще бъдат пред очите на учениците, родителите и всеки ден и час ще спомагат за превръщане на ежедневието ни в източник на радост и смисъл, за да се развива висшата ни природа и всяко едно дете. Всички ние – учителите, обществените възпитатели и психолозите с огромно вдъхновение ще полагаме усилия за изграждане на съпричастно устойчиви добри и щастливи деца, които да израснат осъзнати възрастни хора, носещи ценни добродетели, съпътстващи целият им живот, коментира Иванова.

Тя допълни, че добродетелите са безценните съкровища във всеки от нас. Те трябва да се разпознават от децата в най-ранна възраст, а ние да обмисляме живота си като бъдем честни, щедри справедливи, милосърдни и състрадателни. Все добродетели, които се възпитават в училище.

По този повод МКБППМН и общественият възпитател правят подарък на децата – да знаят и прилагат добродетелите в живота си.

Пресцентър на община Смолян

Вирни се горе