Inbet предвиди шампиона на Висшата лига за сезон 2021/22

Inbet предвиди шампиона на Висшата лига за сезон 2021/22

Сезон 2021/22 в английската Висша лига завърши по възможно най-лудия начин. Инфарктен финал на кампанията в най-силното първенство в света и титла за Манчестър Сити след знаменит обрат за шест минути срещу Астън Вила от 0:2 до 3:2. Така прогнозата на Инбет за шампион в Англия се оказа правилна, тъй като Ман Сити бе големият фаворит да спечели титлата в последния кръг. По този начин „гражданите“ спечелиха четвърта титла в последните пет сезона в Премиър Лийг. Единствено Ливърпул успя да наруши доминацията на тима на Пеп Гуардиола през сезон 2019/20. Тази година отново „червените“ бяха най-близко до „небесносините“ и дори се виждаха шампиони в последния ден на сезона, когато Астън Вила водеше с 2:0 на „Етихад“ през втората част, но Ман Сити стори немислимото и разплака феновете на мърсисайдци.

Влизайки в този мач, нуждаещ се от победа, Манчестър Сити доста предсказуемо доминираше на терена още от самото начало. Те контролираха притежанието на топката и се опитаха да пробият защитата на Астън Вила, която изглеждаше изключително добре подредена, като двамата централни защитници не предлагаха почти никаква свобода за противниковите нападатели. Шансовете за попадение липсваха пред Манчестър Сити, който в крайна сметка стана жертва на бърза контраатака на Астън Вила. Люка Дин беше архитектът, като центрирането на левия бек в наказателното поле намери десния бек Мати Кеш, който даде малко очаквана преднина на Астън Вила в 37-ата минута. По същото време на „Анфийлд“ тимът на Уулвърхемптън водеше на Ливърпул, така че все още нещата изглеждаха добре за тима на Пеп Гуардиола.

Натискът се засили още повече върху играчите на Манчестър Сити, когато допуснаха втори гол в 69-ата минута. Всъщност те доминираха в мача в по-голямата част и в един момент феновете им може би смятаха, че Уулвърхемптън да вземе точка в Ливърпул е единствената им надежда за титлата. Но „гражданите“ се върнаха в двубоя благодарение на впечатляващ гол от Илкай Гюндоган. Бившата звезда на Борусия Дортмунд намали резултата в 76-ата минута. Това беше последвано от гол на Родри в 78-ата минута, който вкара със страхотен шут по земя, преди Гюндоган да вкара второто си попадение след чудесно центриране на Кевин де Бройне в 81-ата минута. Т

ри гола в рамките на шест минути белязаха невероятното завръщане от Манчестър Сити, като по този начин направиха късния обрат на Ливърпул срещу Уулвс без значение. „Небесносините“ си осигуриха четвъртата си титла в лигата за последните пет години, докато Астън Вила завърши 14-и в класирането след поражението. Ман Сити подобри играта си по страхотен начин, за да защити короната си в Премиър Лийг. „Гражданите“ почти сигурно ще влязат като фаворити за титлата и през новия сезон в английската елитна дивизия. Междудругото коефициентите на онлайн букмейкърите вече показват, че Ман Сити е кандидат номер 1 за шампион и през сезон 2022/23, следван от Ливърпул, Челси и Ман Юнайтед, който под ръководството на новия треньор Ерик тен Хаг трябва да се вдигне и да се бори за по-предно класиране в шампионата.

Вирни се горе