Имунизационният кабинет на РЗИ-Смолян ще работи извънредно

Имунизационният кабинет на РЗИ-Смолян ще работи извънредно

Имунизационният кабинет на РЗИ-Смолян ще работи извънредно – на 2 и 3 януари от 11 до 14 часа с ваксините на Пфайзер и Янсен, а след 01.01.2022 г. „зелените коридори“ за ваксинация в здравната инспекция ще продължат да работят в дните сряда и петък, от 15 до 17 часа. Желаещите Модерна е необходимо да се запишат предварително на телефон 0301/5-89-30, всеки делничен ден от 9 до 17 часа.

Уведомяваме за новите препоръки на Министерство на здравеопазването:

При лица, заболели от COVID-19 след прилагане на първа доза от ваксините с двудозов режим на имунизация, втората доза ваксина се поставя не по-рано от 3 месецa след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

Преболедували от COVID-19 могат да се ваксинират с пълна имунизационна схема не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

Бустерна доза ваксина след завършен ваксинационен курс се прилага не по-рано от 3 месеца от датата на поставяне на втората доза (при двудозовите ваксини) и първа доза (при еднодозовите ваксини). иРНК ваксина (на производителя Pfizer/BioNTech или на производителя Moderna) може да се поставя като бустерна доза след завършен ваксинационен курс с иРНК или векторна ваксина не по-рано от 3 месеца след завършения ваксинационен курс.

Въвеждането на поставена бустерна доза иРНК ваксина в Регистъра за ваксинация, 3 месеца след завършен курс с иРНК ваксина или с векторна ваксина, е възможно от днес, 31 декември 2021г.

Препоръчваме на всички да се ваксинират срещу COVID-19 с оглед предстоящата епидемична вълна. Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването, хоспитализация и летален край.

ПРЕСЦЕНТЪР РЗИ-СМОЛЯН

Вирни се горе