Илиана Раева подаде оставка

Илиана Раева подаде оставка

Илиана Раева вече не е старши-треньор на ансамбъла по художествена гимнастика на България.

Днес Раева подаде оставка и дори посочи помощничката си Ина Ананиева в интервю за TV7. “Няма да остана! Във всеки случай, обаче, ще остана близо до отбора”, категорична е досегашната наставничка.

“Дадох наистина много от себе си. Доволна и щастлива съм. На Олимпиадата всичко можеше да е по-добре. Причина за решението ми не е класирането от нея. Чувствам се изчерпана. Имам желанието да променя нещо в живота си. Говоря за професионалния ми такъв”, обясни Раева.

Тя има договор с федерацията до края на годината, но смята, че промените трябва да бъдат извършени по-скоро.

"Не трябва да се чака до декември. Трябва да се направи избор за нов старши-треньор, да има конкурс, да се направи контролно за състава на отбора, да има стратегия за новия олимпийски цикъл.

Има промени в правилника на спорта, трябва да се правят нови съчетания. До този момент от края на Олимпиадата Мария Гигова не ме е потърсила да разбере личните ми планове, но не това е причината за решението ми.

Ина Ананиева трябва да ме замести, защото работи по мои стил, дълги години е била с мен. Момичетата ще се чувстват спокойни с нея", добави Илиана Раева.

Тя все още не е решила как ще продължи кариерата си, но каза, че има две предложения, които обмисля.

Вирни се горе