И ТАЗИ ГОДИНА, ОБЩИНА СМОЛЯН И „ПАМПОРОВО“-АД ЩЕ ЗАРАДВАТ ДЕЦАТА-СКИОРИ

И ТАЗИ ГОДИНА, ОБЩИНА СМОЛЯН И „ПАМПОРОВО“-АД ЩЕ ЗАРАДВАТ ДЕЦАТА-СКИОРИ

От 1 април т.г., учениците и техните отговорници безвъзмездно ще бъдат транспортирани с едноседалковата ПВЛ №3 „Ардашлъ – Студенец”

Община Смолян заедно с Пампорово АД, уведомява гражданите, че за осма поредна година стартира инициативата „Спортът – начин на живот“ . Съвместното реализиране на програмата е от огромно значение за утвърждаването, израстването и развитието на децата ни в практикуването на зимните спортове, което считаме, че е от изключителна важност за възпитанието и здравословния начин на живот на подрастващите.

Според подписаното споразумение „Пампорово” АД предоставя безвъзмездно транспортиране с едноседалковата пътническа въжена линия №3 „Ардашлъ – Студенец” в ски зоната на к.к. Пампорово, за ученици, на възраст от 7 до 18 години, обучаващи се в училищата на територията на Община Смолян, както и на техни отговорници – възпитатели, или учители.

Инициативата е в сила от 01.04.2022 г. до края на сезон зима 2021г. – 2022 г. Учениците и техните отговорници – възпитатели или учители, ще ползват „ЗЕЛЕНАТА” ски писта, обслужваща съоръжението в частта й от плаца на хижа Студенец до долна станция на лифта на Ардашлъ.

Родителите, които желаят тяхното дете да ползва въжените линии, трябва да отидат до касите на Центъра за информация и услуги на гражданите в община Смолян, за да бъдат оформени документите и да им бъде предоставена безплатна поименна карта, съобщиха от пресцентъра на общината.

Те трябва да попълнят декларация за издаване на карта и да се запознаят с Инструкции за безопасно използване на едноседалковата пътническа въжена линия Ардашлъ – Студенец и „Зелена” ски писта, както и всички останали услуги предлагани от “Пампорово” АД, в к.к. Пампорово.

Вирни се горе