И тази година голямото ски спускане в Пампорово на Трети Март

И тази година голямото ски спускане в Пампорово на Трети Март

Нека отново отбележим заедно Националния празник на България в сърцето на Родопите, сред зелените хълмове на слънчево Пампорово!

Преди 7 години поставихме началото на една пъстра и сплотяваща традиция за честване на 3-ти март, която по самобитен начин съчетава любовта ни към планината, преклонението ни към освободителното дело на нашите предци и красотата на етнографското наследство на различните фолклорни области на България.

Голямото ски спускане в народни носии е събитие, което създадохме заедно и заедно превърнахме в дългоочакван празник на единство, радост и сплотяваща емоция.

Тази година от 10:30 часа до 11:30 часа на 3-ти март всички лифтове до кулата „Снежанка“ ще извозват участниците в шествието безплатно. За да избегнем опашки на лифт „Студенец“, препоръчваме да използвате и другите съоръжения – лифтове „Стойките“ и „Малина“, посочват организаторите.

" До 11:20 ч. се събираме на връх Снежанка за снимки и песни, да се запознаем и да разпънем голямото знаме. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрула ще се грижи за подреждането и безопасността на участниците", казват организаторите на страницата си в социалната мрежа.

Точно в 11:30 ч. започваме спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на "Студенец". Носим се бавно и славно като родопска песен, като следваме указанията на ски патрула. Гайдите, песните и радостните възгласи са неизменни наши спътници по време на спускането.

До 12:00 ч. – шествието акостира на плаца „Студенец“, където точно в 12:00 с почит ще изслушаме българския химн. Традиционно, ще извием големи хора, за да покажем силата на сплотената общност.

За да държи висок празничния дух в зона „Студенец“, тази година от Пампорово АД са подготвили богата музикална програма – Военният духов оркестър ще се грижи за настроението преди шественото спускане, а след него певицата Татяна ще изпълнява любими народни песни.

Във време на изпитания нека отново докажем, че това, което ни свързва е по-силно и ще пребъде!

Очаквам Ви с нетърпение! Не забравяйте носиите и усмивките!

Събитието се организира от сдружение "Голямото ски спускане със знамена и носии - 3 март", в партньорство с Пампорово АД.

Вирни се горе