И Община Девин засилва мерките в борбата с разпространението на коронавируса

И Община Девин засилва мерките в борбата с разпространението на коронавируса

Днес се проведе трета среща на Общинския кризисен щаб, създаден да координира дейността за борба с разпространението на коронавируса. Уведомяваме Ви, че се взеха следните решения:

1.Въвежда се забранителен режим на масови посещения на деца в градинки, паркове и по улиците.

2.Въвежда се вечерен режим за непълнолетни до 20.00 часа и за малолетни до 22.00 часа.

3.В МБАЛ -гр. Девин се открива специален грипен кабинет, в който ще работят по график личните лекари. Кабинетът се намира в задната част на сградата на болницата – бившата болнична аптека. Там ще се преглеждат всички пациенти с грипоподобни симптоми.

4.От днес, превантивно започна дезинфекция на обществени сгради, като това ще се извършва всеки ден.

5.Във всички обществени сгради са въведени режими на посещения и е извършена реорганизация на работния процес.

6.Ще се извършват регулярни системни проверки от служителите на РУ – гр. Девин за спазване на инструкциите и мерките за ограничаване разпространението на коронавируса.

7.Създава се група от доброволци към БЧК, които ще са в услуга на самотни възрастни хора и нуждаещи се такива, с цел снабдяване с хранителни продукти и лекарства.

Община Девин е подсигурила на всички свои служители маски и дезинфектанти. Следват се и се изпълняват всички дезинфекционни мерки. Маски и дезинфектанти бяха дарени на Филиала за спешна помощ, служителите на Социални грижи и други рискови групи от общината.

Всички заповеди са съобразени с извънредната ситуация и обстановката в страната, нарежданията на МЗ, Националния кризисен щаб, РЗИ- гр.Смолян и Обласния щаб.

Ще продължим да Ви информираме за всички действия и мерки, взети от Кризисния щаб за борба с коронавируса. Спазвайте дадените инструкции!

Екипът на община Девин

Вирни се горе