ХРИСТО СТОИЧКОВ ПОДКРЕПИ ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПИЛОН „РОЖЕН”

ХРИСТО СТОИЧКОВ ПОДКРЕПИ ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯ   ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПИЛОН „РОЖЕН”

Един от най-известните българи у нас и по света – футболистът Христо Стоичков подкрепи с обръщение в социалните мрежи дарителската кампания за изграждане на Пилон „Рожен“. Камата, както го наричат повечето от почитателите му, заяви с видео, заснето в снежна Швейцария, следното:

Днес, повече от всякога, се нуждаем от обединение! Длъжни сме да го направим заради нашите бъдещи поколения. Нека издигнем българското знаме на 111 метра височина на Роженските поляни. И така да развеем най-високия национален флаг в страните от Европейския съюз… България заслужава!“.

„Христо Стоичков! Благодаря!!!“, сподели видеото във Фейсбук Симеон Караколев, управител на фондация „Наследство в бъдещето“, която е инициатор на проекта за изграждане на монумент на българското знаме на в Родопите.

Родолюбивата инициативата се реализира, чрез Национална дарителска кампания ”България заслужава!”, под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

111-метровият пилон на Роженските поляни ще извиси българското знаме на рекордна световна надморска височина от 1430 м. В основата ще бъде вградена капсула на времето и плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, с послания към бъдещите поколения.

Проектът е подкрепен от видни общественици, творци, спортисти, учени, успешни представители на различни професии. В ход е проектиране на съоръжението и продължава набирането на дарения и логистична помощ. Предвижда се новия Паметник на Обединението да е завършен през лятото на тази годна.

Пълна информация за Национална дарителска кампания „България заслужава!“ може да се намери на www.pilon.rozhen.bg, като през сайта може да се направи и дарение за каузата. Набраните средства, както и дарителите – физически и юридически лица, се публикуват ежеседмично.

Линк към видеото https://youtu.be/lDnFLhQ0Dig

Вирни се горе