Храна за душата с постановките на РДТ "Николай Хайтов"

Храна за душата с постановките на РДТ "Николай Хайтов"

Ако сте пропуснали уникалната постановка „Ще те накарам да се влюбиш“, подарете си тази наслада на 17 март от 19,00 часа в зала № 1 на РДТ „Николай Хайтов“ Смолян.

Зашеметяващият рок-спектакъл „Ще те накарам да се влюбиш“ е по авторски материал на големия български поет Недялко Йорданов. Режисьор е Адриан Петров, а музиката е на композитора Петър Радевски. Сценографията е на Андриан Петров и Петя Караджова. Ролите са поверени на актьорите от младата трупа на театъра – Гергана Либова, Васил Читанов, Мариан Бозуков, Боряна Иванова, Борис Хаджийски и Никола Орешков. “Ще те накарам да се влюбиш” разказва за младежка гангстерска група, в която се появяват съмнения, пробойни, изневери, предателства, отчаяния. Уличният жаргон е езикът на спектакъла, такъв какъвто младежите използват в ежедневието си.

Акцентите в представлението са соловите песни на актьорите. В тях фокусът е поставен върху личната история на персонажа. По такъв начин всеки герой, представя през зрителя своята изповед. Така пред нас застават един по един не грубите и жестоки хора от подземния свят, а крехки и раними същества, които животът е ограбил. И всеки мисли за любов, но за да не бъде уязвим, си налага маска.

Децата на Смолян имат уникалната възможност да гледат две представления тази седмица. На 14 март /понеделник/ от 14.00 часа в зала № 2 на театъра започва детския спектакъл „ Ако бях голям“. Кукленото представление е вдъхновено от едноименната книжка на унгарската авторка Ева Яниковска. То е за деца от 3 до 7 години. В него и артисти, и кукли, и художници, и музиканти се „напъхват в обувките“ на малкото дете и… То има думата.

Режисьор е Елза Лалева, сценографията е на Мартина Варийска, а музиката е дело на Владимир Джамбазов. Участват актьорите Гергана Либова, Десислава Минчева-Тодорова и Борис Хаджийски.

На 15 март /вторник/ от 14.00 часа е второто детско представление “И възрастните са били деца”. То е създадено по текстовете на две любими книжки – “Малкият принц” и “Мечо Пух”. Авторите – Антоан Дьо Сент Екзюпери и Алън Милн, успяват да завладеят сърцата и на малките и на възрастните. Всъщност, представлението е обяснение в любов към ЧЕТЕНЕТО. Четенето като полет, като приключение. Четящите хора са хвърчащи. Те се въздигат в световете на любимите книги и откриват нови и важни неща. При това, с най-голямо удоволствие! Сприятеляват се с героите, обикват ги.

От сцената ще прелетим до астероида Б-612 и до Голямата гора. Очакват ни срещи с Малкия принц, Пустинната лисица, Мечо Пух и Прасчо, Кристофър Робин.

С какво ще летим? Тайната на летежа е в четенето. Артистите са научили една специална песен, в която се разкрива това вълшебство. Ш-ш-ш-т, не казваме повече… Елате в театъра и ще чуете и видите. А може и да научите тази песен. Драматургия и режисура: Елза Лалева Сценография: Анна Янакиева Музика: Петър Радевски Актьори: Божана Мановска, Десислава-Минчева Тодорова, Гергана Либова, Борис Хаджийски

Билети на касата на театъра и на тел. 0878987610

Вирни се горе