Хотелите и басейните в Девин са пълни с туристи в началото на август, каза кметът на града

Хотелите и басейните в Девин са пълни с туристи в началото на август, каза кметът на града

Хотелите и басейните в Девин са пълни с туристи, заяви пред БТА кметът на града Здравко Иванов. По неговите думи хотелският и туристическият бизнес в града работят през август при почти пълен капацитет, след като летният сезон започна с няколко седмици по-късно заради неподходящи метеорологични условия. Община #Девин е осигурила финансиране за археологически разкопки в местност край Девин, където общинарите планират да разработят нов туристически обект, представящ различни културно-исторически пластове, допълни Здравко Иванов.

Предимно български туристи почиват в Девин и през това лято. От чуждестранните клиенти като трайна тенденция се запазва потокът от туристи от Израел. Активният летен сезон в Девин започна след 10 юли, което е по-късно от обичайното начало заради лошото време, уточнява кметът. Хотелиерите се надяват на повече слънчеви дни през септември, за да се удължи ваканционният период.

Около 30 хил. лв. е предвидила община Девин за археологически разкопки. Намеренията са да се проучат и разгърнат като туристически комплекс няколко обекта – средновековна църква, могила и тракийски жертвеник. Общинарите планират сключване на договор с археологически екип за извършване на разкопките още през това лято.

Вирни се горе