Холандски инвеститор строи аквапарк с хотел в община Баните

Холандски инвеститор строи аквапарк с хотел в община Баните

В общината предстои да се реализират общо две големи инвестиции – другата е за петзвезден СПА хотел

Две мащабни инвестиции в сферата на туризма предстои да се реализират до няколко години в община #Баните, Смолянско. Кметът Павлин Белчев е категоричен, че с изпълнението им ще се подобрят туристическите услуги и ще привлекат по-платежоспособни туристи.

Освен това, по този начин общината ще стане разпознаваема и част от СПА дестинациите на България.

Холандски инвеститор направи първата копка още в края на миналата година на четиризвезден хотелски комплекс с аквапарк. Очакваме до две години строителството да бъде напълно завършено и съоръженията да бъдат въведени в експлоатация“, каза пред Economic.bg Павлин Белчев.

Комплексът ще бъде построен на мястото на неработещия от години открит басейн в центъра на Баните.

Предстои изграждането и на друг проект – 5-звезден комплекс с вътрешен басейн и място за балнео процедури. Срокът за реализацията на този проект е около 3 години“, каза Белчев, като уточни,че инвеститорът на този хотел е от България.

Кметът на общината признава, че не е било лесно да се привлекат инвеститори от такъв ранг и са били проведени серия от разговори.

Това са най-мащабните проекти на територията на общината, реализирани до този момент.

Баните става притегателен център за инвеститори, които искат реално да започнат да развиват туризма, тъй като комбинацията от минерална вода плюс красива природа е достатъчно притегателна за хора, които биха искали да инвестират в подобен тип бизнес, посочи Павлин Белчев.

Той е на мнение, че един от най-важните фактори за привличане на инвеститори е подобряването на пътната инфраструктура, а ремонтирането на основния път до общината определено е било в плюс за това инвеститорите да изберат точно Баните.

Вирни се горе