Хладно и ветровито време днес

Хладно и ветровито време днес

Хладно и ветровито време ни очаква днес. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Облачността ще е разкъсана, в източните райони от страната – значителна, но вероятността за валежи е малка.

Ще бъде ветровито с умерен, в Югоизточна България временно силен вятър от изток-североизток. Там, както и по Черноморието, остава в сила и предупреждение от първа степен – код жълто.

На морския бряг облачността ще е по-често значителна, с малка вероятност за превалявания. Вятърът ще е умерен, по южното крайбрежие временно силен, от североизток. Максималните температури ще са м/у 23° и 25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 – 4 бала.

Ветровито ще бъде и в планините, където ще духа умерен, временно силен източен вятър. Облачността ще е променлива, в отделни райони е възможно да превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 7°.

И в близките дни ще се задържи ветровито и сравнително хладно с максимални температури м/у 20° и 25°. Облачността ще е предимно значителна, ще има и валежи – в четвъртък главно в Южна България, а в петък – в източните райони от страната. Още в петък вятърът ще отслабне, в събота предстои и слабо затопляне, ще има и повече слънчеви часове.

Вирни се горе