Хиляди слушаха джаз под открито небе в Родопите на 2 хил. м. височина

Хиляди слушаха джаз под открито небе в Родопите на 2 хил. м. височина

На почти 2 хиляди метра в Родопите в подножието на връх Перелик снощи се състоя „Perelik world music & jazz festival”. Хилядна публика от страната и чужбина изкачи най-високия връх в планината на Орфей, за да стане част от 14-тото издание на фестивала за етно и джаз музика.

Организатор на музикалното събитие е дружеството „Перелик инфраструктурна компания”, което бе създадено преди 11 години за изграждането на ски център „Перелик”. Събитието откри инициаторът за създаването на фестивала, бизнесменът Кирил Асенов. “Виждате хората идват, забавляват се, програмата ни тази година е уникална. Щастлив съм, когато хората са happy и аз съм щастлив”, каза Асенов за SmolyanNews.com.

За фестивала пристигнаха много гости от страната и чужбина, сред които френския посланик Ерик Льобедел, под чийто патронаж се проведе музикалното събитие, вр.изп.длъжността посланик на САЩ, гръцкия посланик и посланика на Южна Африка, със семейството си, Соломон Паси, кметове, общински съветници, представители на бизнеса и журналисти.

“Нашата програма в бъдеще ще става все по разчупена. Искам да ви пожелая една много хубава вечер. Разбрали сме се с Минчо Празников -няма да вали, така че наслаждавайте се на купона, който сме ви организирали до ранни зори”, пожела на публиката Кирил Асенов и откри уникалния фестивал.

Фестивалът започна с изпълненията на група ЪпсурТ, които взривиха публиката, последваха „Music The International Language” /САЩ, Германия, България/, French Latino /Франция, Испания/, които са известни като музикантите, компилирали в оригинална хармония латино и средоземноморска музика и Туба Брас Бенд /България/.

Интересът на джаз меломаните бе провокиран от джаз и госпъл певицата Джанис Харингтън. На сцената на „Perelik world music & jazz festival” звучаха още средиземноморска латино музика, джаз и рап, както и българска етно музика в изпълнение на Туба Брас Бенд, които обраха овациите на публиката и я накараха танцува дори на сцената. Фестивалът за поредна година се превърна в едно незабравимо преживяване в неповторима атмосфера навръх планината, сред светлината на огньове и свещи.

Вирни се горе