Хилда Казасян и Плевенската филхармония с премиера “Да обичаш Гершуин” в Смолян

 Хилда Казасян и Плевенската филхармония с премиера “Да обичаш Гершуин” в Смолян

“Да обичаш Гершуин” е новият музикален проект на Хилда Казасян и Плевенската филхармония. ПРЕМИЕРАТА му в Смолян ще е на 24 април, в Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" гр. Смолян, от 19:00 ч.

Под диригентството на Борислав Йоцов на сцената излизат още солистите Теодосий Спасов – кавал и джаз певецът Васил Петров, както и най-добрите джазови музикант у нас - Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Михаил Йосифов – тромпет и Христо Йоцов – барабани, който е автор и на впечатляващите аранжименти.

Програмата включва едни от най-красивите произведения на Дж. Гершуин - “Пак имахме проблем да изберем това, което на нас ни харесва най-много от тази музика, да слеем много теми една в друга. Христо Йоцов е някакво абсолютно събитие в България – не знам човек, който да пише такава модерна симфонична музика, каквато пише той. Направи такива аранжименти, че първия път, като ги чух, се разплаках – прекрасни са”, сподели за БНТ Хилда Казасян.

“Да обичаш Гершуин” е третият мащабен проект, който Хилда Казасян реализира съвместно с Плевенската филхармония и споменатите музиканти. Предходните две заглавия – “Да послушаме кино” и ”Световното кино в музика”, се радват на огромен зрителски интерес в цялата страна.

Билети за този така вълнуващ спектакъл, можете да закупите:

от касата на театъра – 0878 987 610

В мрежата на Ивентим: https://www.eventim.bg/bg/bileti/da-obichash-gershuin-smolyan-rodopski-dramatichen-teatr-nikolay-haytov-1402407/performance.html

Вирни се горе