Харис Хаджиев от Смолян спечели златен медал в Абу Даби

  Харис Хаджиев от Смолян спечели златен медал в Абу Даби

ПРОДЪЛЖАВАТ УСПЕХИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ АТЛЕТИ НА СВЕТОВНИТЕ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС В АБУ ДАБИ‘2019

За златен медал в плуването по гръб на 25 м се пребори Харис Хаджиев от Спешъл Олимпикс Смолян в една от най-успорваните дизивизи.

„Това е голям успех за първо участие на спортно състезание от подобно ниво“, скромно заяви най-младият атлет от националната делегация на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби.

Бронзов медал на 100 м. свободен стил спечели днес Нина Ал Рифаи от Спешъл Олимпикс София в спортен комплекс Хамдан в Дубай.

„Да бъда трета в света – това е истинско постижение“, сподели развълнуваната Нина, която се класира четвърта преди два дни в свободен стил на 50 м. Нина Ал Рифаи е бивш атлет и шампион на Спешъл Олимпикс Сирия. Сега тя е щастлива, че може да се състезава отново за отбора на Спешъл Олимпикс България. Семейството и приятелите на Нина, които днес живеят в Обединените арабски емирства я подкрепяха силно от началото на игрите.

Национален треньор по плуване е доц. д-р Боряна Туманова – директор на Департамент „Спорт“ на СУ „Св. Климент Охридски“.

ДО МОМЕНТА АТЛЕТИТЕ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС БЪЛГАРИЯ ЗАВОЮВАХА 17 МЕДАЛА – ТРИ ЗЛАТНИ, ЧЕТИРИ СРЕБЪРНИ И ЧЕТИРИ БРОНЗОВИ, ЧЕТИРИНДЕСЕТ ЧЕТВЪРТИ МЕСТА, И ПО ЕДНО ПЕТО, ШЕСТО И ОСМО.

Вирни се горе