Грейна 13-метровата елха в Смолян, малчуганите получиха подаръци от Дядо Коледа

Грейна  13-метровата елха в Смолян, малчуганите получиха подаръци от Дядо Коледа

Под звуците на коледни песни кметът Николай Мелемов и малчуганите от ОДЗ „Синчец” и ЦДГ „Слънце” запалиха тази вечер светлините на 13-метровата коледна елха на Амфитеатъра на Новия център в Смолян. Пред нас са светлите празнични дни на Коледа и Нова година. Чакаме ги с нетърпение, с упование и надежда . На децата, които пеят чудесно пожелавам да намерят най-хубавия подарък под елхата, а на всички вас спорна и благодатна нова година, да сме живи, здрави, сплотени и заедно да вървим напред, пожела градоначалникът на смолянчани. Той благодари на хората, които са добили, докарали и украсили коледното дърво и обясни, че е отсечено от общинска гора в района на с.Кремене.

Светлините му ще греят всяка вечер до 31 декември, когато жителите на Смолян ще се съберат отново на площада, за да посрещнат заедно новата 2014 година, съобщи Виолета Филипова, пресцентър на община Смолян. На площада с модерен и бърз транспорт, осигурен от огнеборците, пристигнаха дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха подаръци на стотиците послушни деца. Усмивките грееха по лицата на малчуганите, които чакат най-нетърпеливо тези празници. За да зарадва най-малките жители на Смолян, Мелемов реши средствата от поздравителни картички да се използват за купуване на подаръци. Идеята намери подкрепа и от обществеността. Най-важно е нашите деца да са чувстват щастливи и да са добре, тогава и ние възрастните сме спокойни, посочи кметът.

За коледното настроение, с невероятните си изпълнения, допринесоха и дечицата от ОДЗ „Синчец”, ЦДГ „Слънце”, както и младите артисти от театрална школа „Юлия Огнянова”.

На тържеството присъстваха зам.-кметът инж.Мариана Цекова и секретарят на Общината Момчил Николов.

Вирни се горе