„Гранд хотел Смолян“ спечели делото срещу сем. Оковски в Окръжен съд

„Гранд хотел Смолян“ спечели делото срещу сем. Оковски в Окръжен съд

Семейство Оковски загубиха делото, което заведоха срещу „Гранд хотел Смолян“ АД пред Окръжния съд в Смолян. Решението на съдебния състав е от 28 февруари. Съдебният акт на окръжните съдии е напълно противоположен на този на Районния съд, който бе постановен през май 2022г.

Светла и Асен Оковски заведоха иск срещу „Гранд хотел Смолян“ АД през 2021 година. Като собственици на две стаи на четвъртия етаж и на идеални части от сградата, като поискаха чрез съда от „Гранд хотел Смолян“ АД - дружество представлявано от сина на Юлиян Инджов – Деян, да отстрани от общите части на сградата изхвърлените и изоставени стари вани, бюра, строителни материали други предмети; да възстанови електрическото захранване на общите части; прекъснатото водоснабдяване, както и да възстанови самоволно премахнатите части от окачения таван в общите части на четвърти етаж.Те поискаха да получат обезщетение от по 5000 лева за неимуществени вреди за дискомфорт и 3900 лева от пропуснати ползи от наем. Припомняме, че ремонтът на хотел „Смолян“, започна през 2017 година.Тогава сем. Оковски не постигнаха споразумение с Инджов и запазиха своите две стаи.

През май 2022 година Районният съд в Смолян уважи иска на сем. Оковски и разпореди на дружество „Гранд хотел Смолян“ АД да преустанови „неоснователните си действия“ в сградата на хотел „Смолян“, както и да заплати поисканите обезщетения за причинените имуществени и неимуществени вреди.

С последното си решение Окръжният съд отменя решението на Районния съд от 11 май 2022 г. като незаконосъобразно и отхвърля всички искове на сем.Оковски. Осъжда ги да платят над 3200 лева разноски и адвокатски хонорари. Решението в частта за преустановяване на неоснователните действия не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд, а за обезщетенията е окончателно.

Вирни се горе