Градусите скачат след снежната сряда

Градусите скачат след снежната сряда

Времето се затопля рязко след студения и снеговит 20-ти април. Днес се очаква температурата да скочи до 19 градуса. Сутринта все още ще е студено с условия за слани.

От югозапад облачността ще се увеличава, над Западна България до предимно значителна, но валежи са малко вероятни. Над източната половина от страната ще е предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър и с него ще се затопли.

Над планините, след временното изясняване през нощта, през деня облачността ще са увеличи и над масивите от западната половина от страната ще е предимно значителна. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра около 2°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Преди обяд ще духа слаб западен вятър, след обяд ще се ориентира от юг и ще се усили до умерен. Температурите ще се повишат и максималните на въздуха ще бъдат между 12 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През четирите почивни дни за Великден времето ще бъде с много слънчеви часове и високи температури. В събота се очаква условия за валежи с гръмотевици да има на повече места, но те ще бъдат краткотрайни.

Вирни се горе