Градушка унищожи реколта в родопски села

Градушка унищожи реколта в родопски села

Порой и силна градушка унищожиха посевите на три села в Община Баните вчера. Селскостопанската продукция на жителите на селата Гълъбово, Давидково и Треве на места е унищожена на 100%, информира кметът Милен Белчев.

В с. Давидково са се образували две свлачища, които затрупаха частично две къщи и затвориха пътя Давидково – Стърница. След осигуряването на необходимата механизация от страна на Община Баните, към 20.00 пътищата бяха проходими. Няма пострадали и бедстващи хора, съобщи кметът на родопската община.

Днес стана ясно,че започва изграждането на изкуствени бентове в с. Давидково, община Баните. "В момента пътищата в селото са проходими, но продължаваме с разчистването им. Изграждаме диги на местата, откъдето вчера е навлязла водата в селото. Надяваме се да няма чак такива валежи, но се подготвяме“, съобщи кметът на община Баните, Милен Белчев. Според него, едно от свлачищата е опасно, защото се намира в близост до две къщи. На този етап не се предвижда евакуация на живеещите в тях хора.

Комисия от община Баните днес ще направи оглед за нанесените щети след обилната градушка, която унищожи на 100 процента селскостопанската продукция в няколко села на смолянската община.

Вирни се горе