Градушка и бурни дъждове се изсипаха в общините Златоград, Мадан и Девин

Градушка и бурни дъждове се изсипаха в общините Златоград, Мадан и Девин

Градушка и поройни дъждове се разразиха днес в общините Златоград, #Мадан, Девин, според данни от общинските администрации. Падналите ледени късове в маданското село Галище достигаха размерите на щраусово яйце, счупвайки керемиди и прозорци, заяви кметът на Мадан Фахри Молайсенов, предаде БТА.

В Златоград градушката натрупа около 20 см ледена покривка по улиците, според кмета Мирослав Янчев. Почти изцяло са унищожени посевите в селищата, в които е паднала градушката.

gradushka

Наред със земеделската продукция, леденият валеж е поразил алеите с цветя в #Златоград. Общински екипи разчистват пораженията от градушката в града, отводняват се канавки, затлачени шахти и кални наноси. Наводнени помещения, отнесени скатове и паднали дървета са част от пораженията в Златоград. Почти всички селища в община Мадан са попаднали под градоносния облак. Най-големи са щетите в с. Галище, където има разрушени покриви и счупени прозорци. Хората не помнят толкова унищожителна градушка, обяснява кметът на Мадан Фахри Молайсенов.

Бурният дъжд, придружен с градушка е наводнил улици, офиси и заведения в #Девин. Разрушителното пълноводие вече се оттича в късния следобед и започва разчистване на наносите и следите от пороя в града на минералната вода.

Вирни се горе