Готови за Световното първенство с перфектно охладена напитка

Готови за Световното първенство с перфектно охладена напитка

Готови ли сте за Световното първенство по футбол този ноември? Футболните мачове винаги са били чудесен повод да се съберем с приятели у дома, да се забавляваме и да се насладим на тази красива игра.

Световното по футбол е едно от най-дългоочакваните събития тази година и със сигурност нямаме търпение да стартира и да му се насладим. Но за да е всичко както трябва, то трябва освен да разполагаме с голям телевизор и качествена картина, а и да споделим добре охладена бира с приятелите.

В тази връзка е време да поговорим за познатите ни хладилници, които освен че имат задача храната да не се разваля и да е свежа, те ще се погрижат и за това безалкохолните напитки, бирата и всеки друг алкохол да бъдат добре охладени в точното време за първенството по футбол.

Ако и при вас е дошъл моментът за нов хладилник, то по-долу ще споделим с вас съвети относно това как да откриете правилния уред за вас и вашите нужди.

Изборът на хладилник - мисия възможна

Изборът и покупката на хладилник не са толкова трудни, колкото най-вероятно изглежда за вас. Стига да знаете основните и най-важни спецификации, всичко става много по-лесно.

Преди всичко . . .

Помислете какъв вид хладилник искате

Важно е да кажем, че има няколко основни вида хладилници между, които да избирате, а именно:

хладилници с една врата - те са по-малки по размер, но разполагат с хладилна част и вграден фризер, който е разположен в горната част на уреда;

хладилници с горна камера - имат две отделни врати, като горната е по-малка и представлява фризерна част, а долната е хладилна част. Те не са най-добрия избор за по-големи домакинства;

хладилници с фризер - те са често предпочитана опция поради своите размери и разположение на отделения;

хладилници тип French Door - те са значително по-големи, предназначени за големи домакинства;

хладилници Side-by-Side - този вид също са големи хладилници, които могат да бъдат с две или повече вертикални врати.

Обърнете внимание на размера

Разбира се, избраният хладилник трябва да е достатъчно голям, така че да се насладите на добре охладена бира и безалкохолни напитки по време на Световното първенство. И тъй като футболните мачове ще свършат, а хладилникът ще остане, той трябва да е достатъчно голям, за да отговори на нуждите на вашето домакинство.

Независимо дали предпочитате свободностоящ хладилник или за вграждане, то е важно да измерите мястото, на което искате да поставите хладилника, за да сте сигурни, че не правите никакъв компромис.

Отделенията са от съществено значение

Ако сте започнали да разглеждате различните модели хладилници, то със сигурност сте забелязали, че някои от тях разполагат със зона за свежест или FreshZone със специален температурен режим, така че плодовете, зеленчуците или месото да се съхраняват по възможно най-добри начин.

Но какво ще кажете за диспенсър за вода, ледогенератор, минибар или камера за вино - чудесен бонус към вашия хладилник, който ще ви превърне в перфектния домакин по време на Световното първенство по футбол.

Какъв е капацитетът на хладилника и фризера?

Освен размерът на уреда много важни са литражът на хладилната част и капацитетът на фризера. Именно те са показател за това какво количество прясна храна ще можете да съхранявате и какво количество храна ще можете да замразявате.

Тук препоръките ни са да съобразите капацитета спрямо нуждите и големината на вашето домакинство, както и честотата на използване на хладилника и на фризера.

Каква е най-ниската температура, която фризерът ще поддържа?

Най-вероятно сте забелязали, че в характеристиката на даден модел хладилник стои символът “*”. Той показва именно каква е най-ниската температура, която уредът може да поддържа.

По този начин:

• * е -6°C

• ** е -12°C

• *** е -18°C

• **** е -24°C

Не забравяйте и за температурата при неочаквано изключване

Говорейки за температурата на уреда, то ви съветваме да обърнете внимание и на това каква е най-ниската температура, която хладилникът ще може да поддържа в случай на неочаквано изключване. В тази връзка огромно значение има термоизолацията на хладилника.

Компресорът като основен елемент на охлаждаща система

Един от най-важните компоненти на хладилниците е именно компресорът, като тук значение има видът и броя компресори в един уред. Някои модели са с един компресор, докато други разполагат с два или повече.

Освен това ви препоръчваме да се насочите към модели с инверторен компресор, тъй като те предлагат:

висока ефективност

надеждност

икономичност

Любимите ни функции и технологии

Благодарение на иновативните технологии и функциите хладилниците се превръщат в незаменим помощник. Именно благодарение на тях можете да избирате между механично и електронно управление на уреда.

Заедно с това, охладителната система NoFrost ще се погрижи хладилникът автоматично да се размразява. А енергоспестяващият режим “Ваканция”, филтрите за отстраняване на миризми, защитата от бактерии и фунгициди, алармата за отворена врата и много други са един чудесен бонус.

И не на последно място е енергийният клас

Ако търсите хладилници, които да работят ефективно, но да не харчат прекалено много електроенергия, то ви препоръчваме да се насочите към моделите от по-висок енергиен клас. Тяхната цена е по-висока, но това е дългосрочна инвестиция, която си заслужава.

Остава да се подготвите за Световното първенство по футбол с перфектния хладилник и добре охладена напитка.

Източник на снимка: Shutterstock

Вирни се горе