Голямото спускане с носии и знамена в Пампорово на 3 март

Голямото спускане с носии и знамена в Пампорово на 3 март

Безплатни лифтове за Голямото спускане с носии и знамена в Пампорово на 3 март

На 3 март родопският курорт Пампорово отново ще отбележи Националния празник на България с голямо патриотично ски спускане с носии и флагове.

„Преди 7 години поставихме началото на една пъстра и сплотяваща традиция за честване на 3-ти март, която по самобитен начин съчетава любовта ни към планината, преклонението ни към освободителното дело на нашите предци и красотата на етнографското наследство на различните фолклорни области на България

Голямото ски спускане в народни носии е събитие, което създадохме заедно и заедно превърнахме в дългоочакван празник на единство, радост и сплотяваща емоция”, споделиха организаторите.

Програма:

От 10:30 часа до 11:30 часа на 3-ти март всички лифтове до кулата Снежанка ще извозват участниците в шествието безплатно.

За да се избегнат опашки на лифт Студенец се препоръчва да използването на лифтовете Стойките и Малина.

До 11:20 часа участници се събират на връх Снежанка за снимки и песни и да разпънат голямото българско знаме.

Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрулът ще се грижи за подреждането и безопасността на участниците.

Точно в 11:30 часа започваме спускането надолу по туристическата писта до плаца на Студенец.

Процесията се носи бавно и славно като родопска песен, като следваме указанията на ски патрула. Гайдите, песните и радостните възгласи са неизменни спътници по време на спускането.

До 12:00 часа – шествието акостира на плаца Студенец, където в 12:00 ще прозвучи химна на родината.

За да държи висок празничния дух в зона Студенец, тази година от Пампорово АД са подготвили богата музикална програма.

Военният духов оркестър ще се грижи за настроението преди шественото спускане, а след него певицата Татяна ще изпълнява любими народни песни.

Във време на изпитания нека отново докажем, че това, което ни свързва е по-силно и ще пребъде! Не забравяйте носиите и усмивките!

Събитието се организира от сдружение “Голямото ски спускане със знамена и носии – 3 март”, в партньорство с Пампорово АД.

Вирни се горе