Голямото ски спускане в народни носии и знамена в Пампорово наближава

Голямото ски спускане в народни носии и знамена в Пампорово наближава

И тази година "Голямото ски спускане със знамена и носии - 3 март" в Пампорово

Март наближава, а с него и най-пъстрото и сплотяващо събитие за отбелязване на Националния празник на България – Голямото ски спускане в народни носии на Пампорово! Събитието, което се превърна в традиция!

"Вероятно помните от предишните издания колко много настроение, надежда и сила носи празничното ски шествие в сърцето на планината. И колко са красиви усмихнатите хора в пъстри носии върху белия сняг! Не пропускайте отново да бъдете част от събитието, за да покажем уважението си към българската история и да изпратим мощно послание за любов, подкрепа и мир до всички, които днес имат нужда от това", съобщиха организаторите.

Ето и подробности относно организацията на събитието:

До 11:20 ч. – събираме се на върха за снимки и песни, да се запознаем и да разпънем голямото знаме. От 10:30 часа до 11:30 часа всички лифтове до кулата „Снежанка“ ще извозват участниците в шествието безплатно. За да избегнем опашките на лифт „Студенец“, използвайте и другите съоръжения – лифтове „Стойките“ и „Малина“. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрула ще се грижи за подреждането и безопасността.

Точно в 11:30 ч. - започваме спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на "Студенец". Носим се бавно и славно като родопска песен, като следваме указанията на ски патрула. Гайдите, песните и радостните възгласи са неизменни наши спътници по време на спускането.

До 12:00 ч. – шествието акостира на плаца „Студенец“, където точно в 12:00 с почит ще изслушаме българския химн. Неизменно след това ще извием големи хора, за да покажем силата на сплотената общност. Празненството ще прмеине под звуците на група "Оратница", чиято музика прокарва своеобразен мост между миналото и съвремието. Точно както и нашето колоритно събитие. :)

Очаквам Ви с нетърпение! Не забравяйте носиите и усмивките!

Събитието се организира от сдружение "Голямото ски спускане със знамена и носии - 3 март", в партньорство с Пампорово АД.**

Вирни се горе