Глобиха 65-годишна жена да плати 4 хиляди лв. за продажба на мляко без произход

Глобиха 65-годишна жена да плати 4 хиляди лв. за продажба на мляко без произход

65-годишна жена от чепеларското село Забърдо е глобена с 4 хил. лв. с акт на Агенцията по храните. Инспекторите направили проверка по сигнал миналото лято какво продава и установили, че има заквасено овче мляко без доказан произход в туристическия обект край селото.

“Млякото било общо 10 литра дадено й от овчар за отплата, че пасял овцете си на нейната ливада. 65-годишната Румяна Кехайова върви пеша всеки ден около 10 км до туристическия обект, за да продава сувенири. Един литър си оставила вкъщи за нея, останалите ги подквасила и ги взела със себе си, за да ги прати на приятели в Пловдив. Проверяващите от Агенцията по храните решили, че ще го продава, поискали й документ, който тя не представила и й написали въпросния акт“, съобщи кметът на Забърдо Валентин Черпоков пред медиите днес. Жената е вдовица, живее сама и продава сувенири на обекта, за да си докара някой лев, обясни Черпоков. "Румяна е член е на фолклорния състав „Евробаби” към читалището в селото и е популярна с богат репертоар от народни песни. Жената е прославяла селото и държавата с песните, а сега е наказана непосилно”, разказа кметът на Забърдо и попита риторично :"Тя ли е най-големия престъпник в тази държава?!“

Районният съд в Чепеларе е потвърдил глобата на 65-годишната жена. Предстои решение на състав на Административния съд в Смолян.

Вирни се горе