ГЕРБ – СДС регистрира листата с кандидати за народни представители в Смолян

ГЕРБ – СДС регистрира листата с кандидати за народни представители в Смолян

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си за народни представители в предстоящите парламентарни избори на 2 април. Документите в РИК, бяха внесени от областния координатор на ГЕРБ Николай Мелемов и водача на листата д-р Красимир Събев и кандидатите за народни представители Красимир Даскалов, Иван Кънев, Радослав Филизов и Иван Стоев.

„Регистрирахме балансирана листа. Хората в нея са местни, познати от предишни избори, с богат административен и управленски капацитет, с опит в сферата, която представляват. Имаме и нови млади представители, с енергия и идеи. Листата ни е съставена от личности, за които е важно всяко населено място, всеки човек и всеки проблем. “Нашият отбор е амбициран за поредна изборна победа на коалицията ГЕРБ- СДС в Смолянска област“, посочи Мелемов.

По думите на д-р Събев първото, което трябва да се направи след изборите, е правителство.

„Без да стабилизираме политическата система, не бихме могли да се справим с другите предизвикателства. Всички виждаме как кризите една след друга се стоварват върху главите на хората. В законодателен план спешно трябва да извършим нужната съдебна реформа, за която трябва да постигнем пълен консенсус. В противен случай рискуваме да допуснем фатални грешки, които ще рефлектират със страдания за обществото ни. Трябва да приемем закони, които да спрат икономическата криза, за да помогнем на съгражданите си. На първо време да се погрижим за хората, които са под прага на бедност. Всички усилия трябва да насочим към спиране на политическата и икономическата криза“, обобщи водачът на листата.

Той подчерта, че залагат на позитивна предизборна кампания, в която ще представят достойнствата на ГЕРБ-СДС пред конкурентите й и доказателства, че кандидатите на коалицията са най-способни да изправят страната на крака.

„Няма да премълчим обаче и горчивия опит от неуспешните експерименти в последните две години на хора, случайно попаднали в управлението на страната, защото всички болезнено осъзнахме „Промяната“ до каква промяна доведе. Как след краткосрочния им престой начело на държавата ни завещаха само кризи – в икономиката и енергетиката, в социалната и политическата система“, посочи д-р Събев.

Той подчерта, че за него е привилегия да е водач на листа, съставена от „знания, младост и опит“. Убеден е, че с експертния потенциал и личностните качества на всеки в нея ще стигнат до максимален брой хора.

„Ще заявим ясно какви са намеренията ни. Кампанията ни ще е основана само на факти и ангажименти, които сме способни да изпълним. Народът ни вече е уморен от политическа нестабилност. Затова призовавам за максимална активност на тези избори, за да победят най-добрите и да поведат страната напред“, изтъкна д-р Красимир Събев

Ето и пълната листа на Коалиция ГЕРБ-СДС с кандидатите за народни представители за област Смолян:

Красимир Събев

Роден на 30 декември 1968 г. в Мадан. Магистър по анестезиология и интензивно лечение, обществено здраве и здравен мениджмънт. Началник е на Отделението за анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Три години е бил заместник-директор по медицинските дейности в областната болница. Бил е депутат в 44-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Представител на гражданската квота. Има едно дете.

Недялко Славов

Роден на 16 юли 1973 г. в Златоград. Магистър по икономика от Икономическия университет във Варна. Областен управител на Смолян в продължение на 6 години, до 2021 г. Народен представител от 2011 до 2013 г. Заместник-областен управител на Смолян от 2009 до 2011 г. Общински председател на ПП ГЕРБ в Златоград. Семеен, с едно дете.

Красимир Даскалов

Роден на 25 октомври 1967 г. в Девин. Завършил е Военно училище „Васил Левски“ във Велико Търново с магистърска степен „Машинен инженер – ДВГ“ и офицерско звание на служител от системата на МВР. Има 26 г. стаж в правоохранителните органи, като в края на службата си заема длъжността началник на Районно управление „Полиция“ - Девин. От 2015 г. до 2019 г. е кмет на община Девин, а след това е общински съветник от ГЕРБ-СДС. Развива частен бизнес. Семеен, с две деца.

Васил Седянков

Роден на 20 август 1960 г. в с. Широка лъка. По професия е техник лесовъд. В продължение на 19 години е бил в системата на МВР - от сержант до офицер. През 2003 г. се пенсионира. От 2003 г. до 2009 г. развива малък бизнес в дървопреработващата промишленост. Три години е бил председател на горовладелска кооперация „Бистрица“ в Широка лъка. От 2011 г. до момента е кмет на село Широка лъка. Семеен, с две деца.

Д-р Нина Карова

Родена на 9 юни 1989 в гр. Смолян. Завършила е медицина в Тракийския университет – Стара Загора. Има придобита специалност по акушерство и гинекология от Медицинския университет в Пловдив. Работи като акушер-гинеколог към ДКЦ – Смолян, МБАЛ „Проф. д-р Константин Чилов“ – Мадан, САГБАЛ "Ева"- Сливен. Областен координатор на Младежи ГЕРБ. Омъжена.

Иван Кънев

Роден на 28 май 1963 г. в град Белово. Има висше икономическо образование от Техническия университет в Габрово. Действащ синдик. Председател е на СДС в Смолян и член на Националния съвет на СДС. Има две деца.

Радослав Филизов

Роден на 30 октомври 1979 г. в Рудозем. Магистър по “Социални дейности” от Нов български университет в София. Магистър-инженер по “Технология и управление на транспорта” от Русенски университет “Ангел Кънчев”. Общински председател на ПП ГЕРБ в Рудозем. От 2019 г. общински съветник от ПП ГЕРБ. Ръководи частен бизнес. Семеен, с две деца.

Иван Стоев

Роден на 14.02.2000 г. в гр. Смолян. Завършил Природо-математическата гимназия “Васил Левски” в Смолян. Отличен с награда за изявен ученик на випуска за цялостен принос като председател на ученическия съвет. Към момента е студент в ПУ “Паисий Хилендарски” - гр. Пловдив, специалност български и английски език (редовно обучение), както и във филиала в гр. Смолян, където задочно учи маркетинг. Работи в отдел „Култура“ на община Смолян. Член е на Националния изпълнителен съвет на Младежи ГЕРБ.

Вирни се горе