ГЕРБ към Камбарев – сакън в Смолян да не се случи нещо хубаво!

ГЕРБ към Камбарев – сакън в Смолян да не се случи нещо хубаво!

Започваме със забележка – Отговорът е написан лично от Михал Камбарев – кандидат за кмет на община Смолян. Отговорът е към ГЕРБ, които за пореден път се опитват да ни убедят как нищо не може да се случва в нашата община.

Уважаеми жители на община Смолян,

Срещнах се с много от вас. При всяка среща забелязвам нещо, което се повтаря.

В главите ни години наред са насаждани причини защо НЯМА КАК да се случи нещо хубаво.

Хората в някои села ни казаха – „Не може да има транспорт до нашето селото, защото ние сме малко хора. То не си заслужава“ Така им казали от общината.

Истината е, че може. Транспортните линии се групират в пакети – линии с висок интерес заедно с линии с нисък интерес. Превозвач, който желае да обслужва транспортна линия с висок интерес трябва да поеме и такава с нисък. Така се прави в другите общини.

Други хора ни казаха „Те ни казаха, че няма как да асфалтират. Били сме 5 човека в селото. Данъците, които плащаме не стигат, за да ни асфалтират улицата“.

Трети споделиха: „В Смолян няма пари, защото Смолян не е в програмите за селските региони“.

Аз питам – нима няма други програми? Нима няма „Региони в растеж“, „Конкурентоспособност“ или други?

След като показахме каква болница заслужава Смолян, получихме хиляди критики от ГЕРБ и Марин Захариев.

Да, болницата е държавна.

Да, има едно парче земя до болницата, което е частна собственост.

Да, можем да кълчим пръсти и да намираме причини защо НЕ МОЖЕ да стане.

Всъщност, това е причината, заради която част от бизнесите си тръгват.

В разговор с бизнес, който си тръгна от Смолян ни споделиха: „Сега ми е по-добре. Там (в Смолян) при всяка наша инициатива, общината ни намираше по 10 причини защо не може да се случи. Преместихме се. Отворихме работни места в друга община с деен кмет, който на всяка наша идея, вместо да ни дава по 10 причини защо не може, получаваме 10 предложения как да се случи. Докато не разберат, че общината трябва да промени отношението към бизнес и към хора, работодателите няма да стъпят там (в Смолян).“

Хората в Смолян започнаха да дават община Мадан за пример. Каква болница си имали там. Какъв пазар си направили там. Колко добре изглеждал града. Така е. Изглежда. Защото кметът е деен и през ден е в София да защитава проекти и да търси начини НЕЩО ДА СЕ СЛУЧИ.

… докато тук в Смолян ни обясняват как не може да се случи.

Към Марин Захариев ще бъда кратък:

Г-н Захариев,

В кални битки няма да влизам!

1.Знаем, че в проекта, който представихме има парче земя, което е частен имот.

2.Също знаем, че този частен имот е продаден на цена 75 лв. /кв. м. Изключително ниска цена според нас, но няма да отваряме тази тема. Било каквото било.

3.Знам още, че проектът за болницата, който представихме на жителите на общината и за който ни атакувахте НЕ Е НОВ. Същият този проект Ви е бил представен преди много години. Същият този проект е бил предложен на общината като подарък. По това време частният имот, за който сте се хванал не е бил частен, а общински.

Вие не сте пожелали да реализирате проекта (разбира се, че има 10 причини защо не може да стане. Няма нужда да ни обяснявате.) След това сте продали и имота, за който говорите.

4.Наясно сме, че НЕ можем да се разпореждаме с частна собственост.

Проектът ни включва частния имот, защото не вярваме в работата на парче.

След като поемем управлението на община Смолян, ще влезнем в разговор със собственика. Няма икономическа логика собственик на такъв имот да не желае да създадем живо пространство. Облагородяване на цялостната среда ще повиши цената на имота на този човек и ще създаде голям човекопоток за помещенията му. Икономическата логика казва, че за всички е добре.

Разбира се, ако собственикът на имота не харесва проекта и не желае да участва, ще намерим начин да реализираме проекта без да пипаме частната собственост.

Въпреки детайлите и спора около проекта ни за Болницата, който можем да водим още 4 дена, принципа е един – или търсим начин как да НАПРАВИМ нещо хубаво за града или намираме 10 начина защо НЕ МОЖЕ да се случи.

За ваша информация предстоят още 4 проекта.

Ние, както и голяма част от смолянчани, сме се нагледали и наслушали на причини „защо не може да се случи“.

Ако смените реториката си и започнете да говорите и да показвате на хората „как може да се случи“, вместо „защо не може да се случи“ съм сигурен, че ще запазите шанс за балотаж … защото в момента не вървите никак добре.

Желая здраве и успехи!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ПП -ДБ

Вирни се горе