Фотографска изложба откриват в КДК

Фотографска изложба откриват в КДК

Петима фотографи от Смолян: Ангел Георгиев, Александър Караджов, Владимир Колачев, Георги Гаджев и Пенко Чешмеджиев се представят със 115 цветни фотографии в зала „Петър Стайков” на КДК днес, 2 май 2022 г. от 18 часа. Това е първата им съвместна проява, която ще остане на вниманието на смолянчани и гостите на града до 15 май.

Станали известни, всеки от петимата по свой собствен път във фотографското общество, те потвърждават, че фотографията е изкуство, заредено с богата информация и много емоция. Предмет на техния фокус са уникални природни феномени, скални образования, язовири, градската среда и градоустройството в Родопите, старите къщи, дивата природа, неповторими родопски гледки, които спират дъха.

Фотографската изложба е потвърждение, че изкуството в Смолян работи, колкото и трудно и непоносимо понякога да е това. Фотографиите повдигат не само нашето настроение, докато ги наблюдаваме, но и нашето самочувствие, че разполагаме с изложеното богатство.

Заповядайте, заслужава си! Пък и защо да не стиснем ръка на тези талантливи млади мъже, били там, където ние не сме, а може би и няма да бъдем. Днес от 18 часа в зала „П. Стайков” на КДК, на бул. „България” 43.

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА - СОМЛЯН

Вирни се горе