Фондация „За Родопите“ с нов мащабен проект за децата с увреждания

Фондация „За Родопите“ с нов мащабен проект за децата с увреждания

През месеците май и юни 2023 г актрисата Десислава Минчева и режисьорът Петър Тодоров ще изнесат 20 представления и работилници в 20 центъра за деца с увреждания - дневни центрове, центрове за обществена подкрепа, центрове за настаняване от семеен тип и други, в Смолянска, Кърджалийска и Хасковска области.

Проектът на Фондация „За Родопите“ - „Нарисувай ми човек“ при децата с увреждания“ е насочен към деца със заболявания и увреждания до 10 г, както и към социалните работници и възпитатели, които ги обгрижват.

Спектакълът на Петър Тодоров и Десислава Минчева - „Нарисувай ми човек“ е създаден съвместно с екип от изявени професионалисти – сценографката Хана Шварц и композиторът Милен Апостолов и е насочен към деца със специални образователни потребности. Спектакълът, както и интерактивната работилница „Играй с мен“ са специално консултирани от професионалния детски психиатър д-р Здравка Янева от Център „Детско психично здраве“ - София.

Центровете – домакини на събитията са ситуирани в Смолян, Девин, Мадан, Рудозем, Златоград, Неделино, Хасково, Димитровград, Момчилград, Кърджали, Ардино, Добромирци.

Партньори на Фондация „За Родопите“ са „Комплекс от социални услуги“ – Златоград и Община Златоград. Координатор на проекта е Здравка Пинева, психолог, директор на „Комплекс от социални услуги“ – Златоград, а експерт Връзки с обществеността е Соня Йосифов.

Представленията и работилниците за децата от центровете са безплатни.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Социално ангажирани изкуства“.

Вирни се горе