ФК “Родопа" Смолян спечели първата си точка след завръщането си в Югоизточна трета лига

ФК “Родопа" Смолян спечели първата си точка след завръщането си в Югоизточна трета лига

На градския стадион в кв.Райково при първия си домакински мач пред родна публика, смолянския тим завърши мача си срещу един от фаворитите в групата, отборът на “Черноморец” Бургас при нулево равенство.

Пред зажаднялата за футболни емоции многобройна смолянска публика, момчета на треньора Юлиян Сюрджиев се бориха мъжки и изиграха равностоен мач с по-опитния си съперник, воден на треньорската скамейка от легендарния футболист от близкото минало Радостин Кишишев.

В някои епизоди от мача смолянските футболисти имаха чудесни възможности на контраатака за отбелязване на победно попадение, но завършващия голов удар така и не се получаваше. С добри намеси се открои вратарят на гостуващи тим. Гредата също бе последно препятствие пред гола при една от атаките на зелено-белите. Въпреки, че гостите от Бургас владееха инициативата през по-голяма част от мача и действията се развиваха предимно в половината на домакините, с много себераздаване добре групираната защита и средна линия смолянчани успяваха да се справят с редуващите се атаки на бургазлии.

За “сухата мрежа” на “Родопа” допринесоха и няколкото решаващи намеси на опитния вратар Здравко Чавдаров, който понастоящем е треньор в школата на “Лудогороц” Разград, и макар и да не практикува активно любимия си спорт, се включва в ключовите мачове на смолянски тим, за да помогне с опита и класата си на отбора, от където е стартирал футболната си кариера.

След края на мача футболистите бяха изпратени под бурните аплодисменти на публиката. За достойното представяне и спечелената точка срещу труден съперник, отборът бе поздравен в съблекалнята от Кмета на Община Смолян Николай Мелемов, заместник кмета Марин Захариев и президента на ФК “Родопа"-Смолян- Валентин Кюлхански. Следващия мач на "Родопа"-Смолян е на 31.08.2019 г, когато отборът гостува на Миньор /Раднево/.

Вирни се горе