Фирма от Златоград с най-престижната награда от BALKAN BUSINESS AWARDS 2023

Фирма от Златоград с най-престижната награда от BALKAN BUSINESS AWARDS 2023

Мениджърът на компанията Стелиян Сидеров получи отличието от Андрей Чорбанов - заместник-председател на Народното събрание.

„СОЛАР ЕКО ЕНЕРДЖИ“ ЕООД от Златоград е сред големите победители на награди Balkan Business Awards 2023. Фирмата от родопското градче спечели първо място и е обявена за Лидер в бизнес иновациите за малки общини в България.

Стелиян Сидеров - мениджър на фирмата, получи наградата, която му бе връчена от Андрей Чорбанов - заместник-председател на Народното събрание.

БАЛКАНСКИТЕ БИЗНЕС НАГРАДИ отбелязват най-значимите постижения на компаниите и общините, които усърдно работят и допринасят за развитието на икономиката в България и на Балканите. Церемонията, организирана от международната платформа Global Leaders, събра най-успешните компании и местни администрации на 14 юли в 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia в столицата.

Дейността на „СОЛАР ЕКО ЕНЕРДЖИ“ ЕООД включва иновации, търговия и туризъм. Освен в България, фирмата развива дейност в Гърция и Турция. От няколко години е отличавана с призови места от държавни институции и браншови организации. Съвсем наскоро фирмата спечели и награда за принос в развитието и популяризирането на туризма в региона.

В деветото издание на Balkan Business Awards 2023 (Балкански бизнес награди) община Стара Загора бе отличена за „Голяма община с принос в развитието на бизнеса“.

Община Кюстендил (категория средна община) получи награда „Инвестиции на местната власт в икономически дейности“.

Сред малките общини призът отиде в Раковски.

Каузата на наградите е да се обединят индустриите, големите компании в българската икономика и на Балканите заедно с партньорите на събитието - Министерството на икономиката, Българската търговско-промишлена палата, Македонско-българската стопанска камара, Българо-турската търговско-индустриална камара, Българо-македонската търговска палата, Посолството на Република Косово в България и други авторитетни организации,пише Марица.

Снимка: Марица

Вирни се горе