Филм за взаимоотношенията ни с хората в Ксантийско подготвя БНТ

Филм за взаимоотношенията ни с хората в Ксантийско подготвя БНТ

Екип на Българската национална телевизия беше два дни в Златоград за подготовка и снимки на филм за отношенията на Златоград с близките родопски селца и хората в Ксантийско,пише “Златоградски вестник”.

Негов автор и водещ е Андрей Захариев, който преди време водеше централните новини с Мира Добрева, а сега, редувайки се с Горан Благоев, е водещ на интересните исторически предавания, където събеседници са водещи наши историци и общественици. Оператор на филма е Борислав Георгиев.

Снимките и разговорите в Южните Родопи са от селцата Мемково (Медоса), Баните (Термес) и Солища (Главки). Записани са и недоволства на тамошните хора за ограничението при пренос на товари през границата, разговор с местен учител, изпълнител на родопски песни и др. За връзките и контактите ни, както и за издадените книги за нашите хора там, разказва Ефим Ушев, а проф. Асен Ковачев се спира за бъдещето на бизнесотношенията на двата региона, с предложение и убеденост, че водеща в това отношение трябва да е община Златоград.

По предварителна информация от екипа, филмът ще бъде излъчен след около две седмици.

Вирни се горе