Филиал „Стар център” на библиотеката допълни фонда си с над 100 нови заглавия

Филиал „Стар център” на библиотеката допълни фонда си с над 100 нови заглавия

Новите книги са предназначени за хората на различна възраст, като част от тях са набавени по желание на читателите. Приключенски романи, любовни и криминални истории на познати и търсени автори, трилъри от български и чужди писатели, нови детски и класически произведения чакат да бъдат открити и прочетени.

Учителите от детските градини могат да намерят специализирани образователни материали с включени примерни сценарии за тържества. За преподавателите от начален етап на обучение са осигурени тематични книжки за най-важните празници в българския календар, за легендите, обичаите и вярванията на българите, за исторически събития, факти и личности.

Филиал „Стар център” отвори врати преди по-малко от година, но вече е познат на смолянчани и набира все повече читатели. В него могат да се организират четения и ученически посещения за провеждане на тематични събития.

За първи път филиалът се включва във вече познатата библиотечна инициатива „Любов на тъмно”. И тук както в Регионална библиотека, почитателите на любовни романи могат да заемат опакована книга-изненада, с която да отбележат празника на влюбените. Да припомним:

Адрес : Филиал “Стар център”, бивш клуб ”Журналист” на пл. “Свобода”, ет. 2

ел. поща: sm_lib_f@abv.bg

тел: 0876/139438

Вирни се горе