Фестивалът за двугласно пеене в Неделино ще бъде в началото на септември

 Фестивалът за двугласно пеене в Неделино ще бъде в началото на септември

Националният фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна музика с международно участие в Неделино ще се състои на 1, 2 и 3 септември, информират от местната администрация.

Фолклорни състави от Колумбия, Еквадор, Сърбия вече са заявили участие в 22-рото издание на традиционния фестивал, заяви пред БТА кметът на Неделино Боян Кехайов. Според него се очакват гостуващи изпълнители от различни континенти да пристигнат за музикалното събитие, след като на миналогодишния форум се представиха състави от Европа, Азия, Америка.

Датите за провеждане на фестивала се обявяват достатъчно рано, за да планират пътуванията си за събора хилядите гурбетчии от Неделино. Събитието се превръща във вълнуващ празник на фолклора, а засиленият интерес от чуждестранни изпълнители показва растящата популярност на ежегодното музикално събитие, уточняват от Община Неделино.

Организаторите очакват в надпяването да се включат състави от всички фолклорни области на страната. Чуждестранните групи се представят извън конкурсната програма.

Снимка:БТА

Вирни се горе