Фестивалът Meadows In The Mountains в родопското село Полковник Серафимово е отложен за 2025 г.

Фестивалът Meadows In The Mountains в родопското село Полковник Серафимово е отложен за 2025 г.

Фестивалът Meadows In The Mountains, който събира публика от цял свят в родопското село Полковник Серафимово през юни, е отложен за 2025 г., съобщи Христина Георгиева, кореспондент на БТА.

Според информацията на интернет страницата на фестивала отлагането за догодина е продиктувано от множество фактори, но основната спънка е отказът да се даде разрешение от местната власт за провеждане на събитието в деня на избори за народни представители и евродепутати на 9 юни. Датите за тазгодишното издание на Meadows In The Mountains са обявени от организаторите, преди да се съгласуват с местната администрация в Смолян, а впоследствие става ясно, че фестивалните дни съвпадат с вота, уточняват от кметството в Полковник Серафимово.

Според първоначално обявената програма 12-то издание на Meadows In The Mountains е планирано за 8 и 9 юни. В дните за размисъл и за гласуване е невъзможно да се издаде разрешение за подобно масово събитие със сервиране на алкохол, посочват от кметството. Английските организатори изтъкват и други причини, за да пристъпят към решението за отлагане, обяснявайки колко е усложнен напоследък икономическият климат за фестивалите. В интернет публикацията се цитира статия в световна медия за отмяната на редица английски фестивали заради повишените разходи за издръжка. Това не е краят, а ново начало, заявяват организаторите на Meadows In The Mountains. Те са категорични, че следващото издание на фестивала ще бъде през 2025 г.

Meadows In The Mountains се организира от англичани, купили имоти и къщи в Полковник Серафимово. Популярността на събитието се разраства и то ежегодно привлича хилядна публика не само от Великобритания, но и от други страни по света.

Вирни се горе