Фестивал на народното творчество и Събор на чешмарите ще се проведе в Доспат

 Фестивал на народното творчество и Събор на чешмарите ще се проведе в Доспат

Община Доспат има удоволствието да Ви покани да бъдете гости и да споделите емоциите и вълнението от красотата на българския фолклор на 19, 20 и 21 август, когато ще се проведе Фестивал на народното творчество и Събор на чешмарите в рамките на Празника на Община Доспат.

Откриването на Фестивала на народното творчество е на 20 август от 10:30 часа. Съборът на чешмарите е обявен да се проведе на 20 август от 18:00 часа.

Целите на Събора и Фоклорното събитие са съхрани българските народни традиции и обичаи, носещи посланията на националната ни култура.

Да даде възможност за изява на изпълнители от различни възрастови групи както с традиционни, така и с нови неизвестни досега песни, танци и обичаи.

Да утвърди Фестивала на народното творчество като значимо събитие в културния календар на Община Доспат, да стимулира културния туризъм в Община Доспат и района, както и да даде възможност за сътрудничество между ръководителите и участниците както и обмен на добри практики.

Условия за участие:

Всички участници ще трябва да попълнят онлайн заявка за участие в срок до 05.08.2022 г. Участието си могат да потвърдят и на телефон 0898 572 501.

Във Фестивала могат да се изявят певци, инструменталисти, танцьори, певчески и танцови състави, групи, оркестри и ансамбли от всички области на фолклорните изкуства.

Няма възрастови ограничения за участие.

Началото на фестивала е на 20 август (събота) и 21 август (неделя) от 11:00 часа – 17:00 ч. в местността “Събора” с изглед към красивия язовир Доспат.

Всички участници ще получат ГРАМОТА за участие, както и получат купон за храна. Транспортните разходи са за сметка на участниците.

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА ДОСПАТ МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ НА САЙТА НА ОБЩИНАТА

Вирни се горе