Евтини полети – интелигентно ръководство на пътешественика

Евтини полети – интелигентно ръководство на пътешественика

При повечето пътувания самолетните билети са най-скъпата част от пътуването. Макар че цените на някои полети са намалели през последните години, те все още могат да нанесат значителна тежест върху бюджета за пътуване. Независимо дали сте самостоятелен пътник с ограничен бюджет или семейство, което иска да почива в чужбина, намирането на евтини полети може да бъде от решаващо значение за вашето пътуване. И все пак всеки ден авиокомпаниите предлагат хиляди невероятни оферти - от специални промоции до намаляване на цените, за да се конкурират с друга авиокомпания. За да овладеете изкуството по намирането на най-евтините самолетни билети, подготвихме специално за Вас това интелигентно ръководство на пътешественика. В него ще откриете точните въпроси, които ще ви помогнат всеки път да откривате евтини полети, за да превърнете мечтаното от вас пътуване в реалност.

Можете ли да бъдете гъвкави, когато избирате датите и часовете на пътуване?

Цените на самолетните билети варират значително в зависимост от деня от седмицата, времето на годината и предстоящите празници, като Коледа, Нова година, Великден и др. Например август се смята за топ месец за пътуване из Европа, защото всеки иска да отиде някъде на топло или да пътува, когато децата не ходят на училище. Накратко, ако ще летите, когато всички летят, билетът ви ще струва повече.

Опитайте се да бъдете гъвкави по отношение на датите, защото колкото по-строги са плановете ви, толкова по-малка е вероятността да намерите евтин полет. Например, ако сте твърдо решени да посетите Лондон, отидете там извън сезона. Тогава ще има по-малко хора и самолетните билети са по-евтини. Потърсете алтернативни дати, за да можете да се възползвате от най-добрия ден. А ето къде ще откриете най-добрите оферти за самолетни билети до Лондон: https://www.esky.bg/samoletni-bileti/0/0/ci/lon/london.

Съветваме ви, когато избирате дати за отпътуване и връщане, да се спрете на делнични дни, отколкото през уикенда. Повечето хора пътуват през уикендите и тогава авиокомпаниите повишават цените си. Друг вариант за по-евтини билети са дните след голям празник, както и ранните сутрешни или късните нощни полети, тъй като по-малко хора искат да пътуват тогава (кой иска да се събужда рано?!).

Как да спестите пари при следващото си пътуване до Европа?

Ако не можете да бъдете гъвкави по отношение на времето, когато летите, поне бъдете гъвкави по отношение на дестинациите. Ако наистина искате да спестите най-много пари и да получите евтин полет за пътуването си, трябва да сте гъвкави поне по отношение на един от двата параметъра- време и място.

Когато направите резервация директно в дадена авиокомпания, ще можете да летите само с нея и с нейни партньорски авиокомпании. Това означава, че възможностите ви ще бъдат ограничени, когато става въпрос за намиране на идеалния маршрут или за спестяване на най-много пари.

Вече не е необходимо да въвеждате ръчно, град по град, ден по ден. Електронната платформа за търсене за евтини билети като eSky.bg предлагат инструменти за проучване, които ви позволяват да въведете летище по избор на отправната точка и дестинацията, която искате да посетите. Съветваме ви да зададете по-голям период на търсене, за да може да изберете най-изгодната оферта за себе си и за семейството си.

Ако знаете кога и къде отивате, не чакайте последния момент

Рядко се случва самолетните билети да поевтиняват с наближаването на датата на заминаване, особено ако трябва да летите на определена дата. Нискобюджетните авиокомпании обикновено предлагат ниски цени като базова цена, а когато тези билети се продадат, стойността на останалите се увеличава. За това, ако знаете кога и къде отивате, не чакайте последния момент, за да закупите билети.

Как да следите за специални оферти?

Преди да започнете да търсите евтини полети, ви съветваме първо да си инсталирате безплатното мобилното приложение на eSky.bg. Чрез него винаги ще имате под ръка най-изгодните полети.

Сами ще се убедите колко лесно и интуитивно се работи с него. Хубавото на мобилното приложение е, че в календара му са заложени най-ниските цени на двупосочните самолетни полети в рамките на половин година напред. По този начин дори и да нямате конкретна идея за пътуване, можете да се възползвате на момента от специалните оферти. Резервацията става много бързо посредством няколко клика. Билетите се получават на електронната поща, с която сте се регистрирали в мобилното приложението.

Не пропускайте да посетите търсачката за евтини полети eSky.bg още сега. Най-изгодните оферти започват само от 19 евро двупосочен билет за един човек от София до Лондон и 20 евро- от София до Милано. Ако все още не сте посещавали италианския град, известен още като меката на модата, сега е точният момент!

Вирни се горе