EVN България откри в Пампорово бързозарядна станция за електромобили

EVN България откри в Пампорово бързозарядна станция за електромобили

Новата електроколонка е общо 6-та зарядна станция на компанията след тези в Пловдив, Смолян и Варна

На 8 декември 2022 г. EVN България откри нова зарядна станция за електромобили. Тя се намира в курорта Пампорово, на главния път Пловдив – Смолян (на паркинга под ски зона „Студенец“).

На откриването присъстваха Александър Сипек, председател на съвета на дирeкторите на EVN България, Калина Трифонова, зам.-председател на съвета на дирeкторите на EVN България, Maрин Захариев, зам.-кмет на община Смолян, Стефан Сабрутев, областен управител на Смолян, както и Александър Димитров от Пампорово АД.

Новата електроколонка е тип бързозарядна стан­ция с максимална мощност 120 kW (киловата) или 2Х60kW - позволява да бъдат зареждани 2 електромобила едновременно. Видът на двата конек­тора е CCS. Инвестицията е на стойност 90 000 лв.

Зареждането на електромобилите на станциите на EVN България става чрез безплатното мобилно приложение EVN2GO. То е съвместимо с всички версии на Android и iOS.

Зарядната станция в Пампорово е 6-та обществена зарядна станция на EVN България. В началото на 2020 г. компанията изгради 3 електроколонки в Пловдив, а през 2021 г. – по една в Смолян и във Варна.

Изграждането на нова зарядна станция в един от най-големите зимни курорти в страната ще улесни ползвателите на електромобили в България.

Повече информация за зарядните станции на EVN България е налична на:

https://evn.bg/Home/HH-News/e-mobility2.aspx

ele

Вирни се горе