Ще се радваме на късно хубаво есенно море

Ще се радваме на  късно хубаво есенно море

Есента засега се отлага. Радостна прогноза за всички направи топ климатологът проф. Георги Рачев.

Със слънце и много топло време ще посрещнем Деня на независимостта. Цялата предстояща седмица времето ще е хубаво, съобщи експертът, цитиран от „Телеграф“.

Въпреки че на 23-ти рано сутринта ще влезем в есента, навън си е лято, коментира той. И подчерта, че температурите ще останат високи.

Днес и в много по-малка степен утре се очакват петнисти валежи, характерни за лятото в България, обясни климатологът. Едва ли ще превишат 5-8 литра на квадрат, възможно е да са повече само на отделни места.

Максималните температури днес и утре ще се понижат с близо 5 градуса и ще са в рамките между 26 и 30 градуса.

След това настъпва успокояване на атмосферата и ново затопляне в сряда и четвъртък. За трите почивни дни около Деня на независимостта ни очаква много топло и слънчево време. Максималните температури ще достигнат 28-32 градуса, а минималните ще са сравнително високи - до 18 градуса.

Времето ще е подходящо за плаж. По морето се очертава хубаво време, с малко валежи само днес на север, уточни климатологът. Максималните температури ще достигнат 26 градуса, а минималните - 17 и 20 градуса. Водата ще бъде 23-24 градуса.

Ще се радваме на късно хубаво есенно море с добри температури и повече слънце, особено по време на празниците, изтъкна проф. Рачев.

Вирни се горе