Есента настъпи с хладно време, по върховете и със сняг

 Есента настъпи с хладно време, по върховете и със сняг

Тази сутрин в 4 часа и 4 минути настъпи астрономическата есен. В деня на есенното равноденствие по високите места на страната вече има и снежна покривка.

Времето и днес ще се задържи хладно за периода, съобщават от НИМХ.

През следващото денонощие ще се задържи хладно за периода. Облачността ще е променлива, по-значителна след обяд над Източна България и планинските райони и главно там ще има превалявания от дъжд. През нощта ще духа слаб, през деня - до умерен северозападен вятър.

Минимални температури между 4° и 9°, в София около 4°; максимални между 15° и 20°, в София - около 15°. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна около и след обяд, на места със слаби валежи. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 14° на места по северното, до 20-21° по южното крайбрежие.

Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Над планините облачността ще е по-често значителна. На повече места в следобедните часове ще има слаби валежи от дъжд, над 1700-1800 метра - от сняг. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 3°.

Вирни се горе