Емил Келешев с призив към Мелемов: „Формирайте явно мнозинство“

Емил Келешев с призив към Мелемов: „Формирайте явно мнозинство“

Емил Келешев от групата съветници на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в свое изказване по време на първото редовно заседание на Общински съвет - Смолян даде ясна и категорична заявка, че те ще бъдат опозиция. Той призова кмета на Смолян да формира явно мнозинство, което да носи отговорност за управлението на града, заедно с него.

„Началото на новото управление на Смолян бе белязано от смолянчани с жълт картон, чрез отказа на голяма част от нашите съграждани да гласуват за която и да е било политическа партия. Само по себе си това доведе до две обстоятелства: Първо имаме преизбран кмет и нов общински съвет, които са с нисък кредит на доверие от старта. И на второ място - до тежко фрагментиран общински съвет, който към момента не е оповестил на смолянчани как ще управлява, с какво мнозинство и на какъв принцип.“ заяви Келешев

Той посочи, че ниското доверие, което смолянчани имат към местната власт днес може да бъде да бъде излекувано само чрез реални усилия, реформи и прозрачно управление.

„Ние ще бъдем ясна, непоколебима опозиция на настоящото управление, защото нашата политическа оценка е, че ГЕРБ са вредни за общината. Убедени сме, че ако искаме да се възродим като общност от достойни, свободни и проспериращи граждани, е необходима промяна на духа и модела на управление на общината ни, който бе наложен.“ добави Келешев.“

Той отбеляза в изказването си една част от основните проблеми, пред които е изправена Община Смолян, сред които проблемът със сметосъбирането и сметоизвозването, продажбите на общинско имущество и зависимостите с превозвачите. Като част от първостепенните задачи, които стоят на дневен ред пред общинския съвет са разрешаването на проблема с бездомните кучета, връщане на доверието на бизнеса към обществените поръчки, възстановяване дейността на Планетариума, който е затворен от три години, отбеляза Келешев.

В допълнение той каза, че съветниците от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще подкрепят разумните и правилните за Смолян предложения, защото за тях бъдещето на Смолян е най-важно.

„Освен, че ще подкрепя добрите предложения, нашата група е решена и да предлага множество добри решения на досегашните проблеми. Надяваме се, че те ще срещат подкрепа в комисиите и в зала, с което всеки един съветник може да покаже, че поставя интереса на гражданите на общината на първо място и може да го постави над партийния и корпоративен интерес, който към настоящия момент движи дневния ред в града.“ добави Келешев.

Пресцентър ПП -ДБ

Вирни се горе