Емил Хумчев: Всички договори по ин хаус поръчки в област Смолян са обект на проверка

Емил Хумчев: Всички договори по ин хаус поръчки в област Смолян са обект на проверка

Всички договори по ин хаус поръчки в област Смолян са обект на проверка. Ако се открият нарушения, те ще бъдат прекратени и възложени наново, каза пред журналисти областният управител на Смолян Емил Хумчев.

Областният управител посочи, че единствената пътна отсечка в региона, която е готова с проектиране и предстои да се ремонтира е пътят Смолян – Рудозем. Притеснения има за изпълнението на проектите за отсечките Средногорци-Рудозем и Баните-Соколовци, където през миналата година са направени ремонтни дейности. За свлачището на главния път Смолян-Мадан, при с. Тикале, областният управител заяви, че все още чака отговор от АПИ.. „Първото, което направих, когато встъпих в длъжност бе да поискам пълна информация за това какво е направено за това свлачище. Този обект е възложен на „Автомагистрали“, те от своя страна го възлагат на друга фирма, има извършено проектиране. Направиха се промени в Автомагистрали и в АПИ и все още нямаме отговор на този въпрос. Ще настояваме, заедно с народните представители Камбарев и Маринов да се играят нови процедури по най-бързия начин, защото вече четвърта година свлачището възпрепятства преминаването на много голям брой наши съграждани“, каза Хумчев.

В близките дни се очаква да се проведе първото заседание на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. На него се очаква да бъдат одобрени средства за възстановяване на пътя към с. Триград. Уверенията от строителят са, че за 30 дни при хубаво време ще изпълни ремонта. Асфалтът там виси във въздуха, трудно се преминава, подготвяме алтернативен път към селата с ЮЦДП. Имаме уверението, че той скоро ще бъде готов“, обясни Емил Хумчев.

По инициатива на депутатът Михал Камбарев, за понеделник е насрочена среща между областните управи на Смолян и Ксанти, на която ще се даде информация за напредъка на строежа от гръцка страна по пътя Рудозем-Ксанти, при новото ГКПП и възможността за отваряне на граничния пункт при Златоград, който бе затворен заради пандемията от COVID-19.

Вирни се горе