Емил Хумчев, БСП за България: Хората в област Смолян заслужават някой да се бори за тях, две години нищо не се случи

Емил Хумчев, БСП за България: Хората в област Смолян заслужават някой да се бори за тях, две години нищо не се случи

Хората от област Смолян заслужават някой да се бори за тях. В последните две години нищо не се случи, нито един проблем в областта не беше решен. Това заяви Емил Хумчев на представянето на кандидатите за народни представители и представители за Европейския парламент на БСП за България в Смолян. Емил Хумчев отново е водач на листата на БСП за народни представители от 22 МИР Смолян.

„Даваме си ясна сметка, че след поредица от седем избора в последните години хората са изключително обезверени. Не знам дали от народопсихологията или от нещо друго все чакаме някой месия да дойде да ни спаси. Разбира се, хората го правят с надеждата нещо да се промени. Дават гласа си за партии – новосъздадени, без идеология, без програми, без визия – и в момента на управление, и в бъдещето. Така се случи през последната една година. Хората дадоха доверието си на партия, която беше създадена набързо, с надеждата че ще премахне статуквото, че България ще тръгне напред и ще стане нормална европейска държава, както го прокламираха. Но всички ние сме свидетели какво се случи в последната една година и това обезвери голяма част от хората - непрекъснати скандали, непрекъснати пазарлъци, какво ще дадем за войната, какво ще направим за съседните държави, а в същото време в България нищо не се случи. Затова нашата задача и призив е всички ние, като един отбор, да кажем че има алтернатива. Има и друг вид отношение. Има партия, която е сериозна, дългогодишна, с програма за развитието на България и заслужава доверие, макар че ни направиха по-черни от дявола. Въпреки това няма да спрем да се борим, защото вие, хората които изградихте България и младите хора заслужават някой да се бори за тях“, каза пред симпатизанти кандидатът на народен представител.

Хумчев направи анализ и на случилото се в последната година в Смолянска област.

„Имаме четири мандата в нашата област. Четирима народни представители избраха хората и те бяха представители на партии в така наречената сглобка. И това продължи два мандата. За това време какво се промени – свлачището на Тикале си стои, пропадналите пътища на Стойките, Широка лъка си също, пропадналите участъци на входа на Девин и Триград и те, не са пипнати, пътят Смолян – Рудозем си стои порутен, нищи не се прави – всичко се работи само на хартия. Кметовете, каквото успяха да направят –направиха, но с хиляди договорки, а някои не успяха. Това не е политика. Това не е сериозно. Така не може да се развива една област. И последните два мандата с тези народни представители, които избираме област Смолян е в абсолютен застой. Нищо – но от сърце. Сега ни предлагат още от същото. Вижте им говоренето – едните се занимават с карикатури, другите казват гласувайте за нас, пък после ще видим, ще се оправят нещата. Да, но досега нищо. А четиримата депутати от региона трябваше да се обединят и да спят в регионалното министерство, в министерството на здравеопазването и т.н., за да решават проблемите на хората от региона. Затова няма да спрем да се борим“, заяви Хумчев.

Той припомни, че като областен управител е запознат с всички проблеми във всеки един край на област Смолян. „От тогава говоря с много хора, интересувам се какви проблеми са решени и за две години нищо не се е променило към добро“, заяви водачът на БСП за България.

Той очерта детайлно приоритетите си, в случай че бъде избран за народен представител на област Смолян. На първо място това е незабавна работа по пътната инфраструктура. Ключова тема за него е и здравеопазването, като той посочи, че ще работи за премахването на статута на търговски дружества на болниците за цялостна подкрепа за лечебните заведения е в региона и др. Водачът на социалистите запозна хората и със залегналото в програмата на БСП за България в сектори „Образование“ и „Социална политика“. И заяви, че е време да се върши конкретна работа, а не само назначения, приказки и скандали.

Емил Хумчев представи цялата листа с кандидати за народни представители. Той заяви, че на тези избори БСП се явява с напълно обновена листа, с лица от всички краища на областта.

Втори в листата е Петър Каварджиев, който е студент в Медицинския университет по ветеринарна медицина. Трети е Севдалин Хъшинов от с. Баните. Четвърти е Николай Люнчев от гр. Девин. На пето място е Ина Василева, родом от гр. Мадан. На шесто място е Валентин Колаклиев от гр. Смолян, от гражданската квота. На седмо място в листата е Марина Хаджииванова от село Малево, община Чепеларе. На осмо място в листата е Недялка Митева от с. Триград, община Девин.

Председателят на Общинския съвет на БСП Милко Гавазов представи Емил Хумчев, както и кандидатите за членове на Европейския парламент като подчерта, че сред седемнадесетте лица, на които залага БСП, са и двама души от Смолян. На десето място е Иван Френкев, а на петнадесето място е Рабие Кьосева.

Alternativext

Вирни се горе