Екипът на „Продължаваме Промяната“ посети с. Стойките за да отдаде почит на Апостол Кисьов – основател на „100-те каба гайди“

Екипът на „Продължаваме Промяната“ посети с. Стойките за да отдаде почит на Апостол Кисьов – основател на „100-те каба гайди“

На 24-ти юни, народният представител от Смолян Михал Камбарев, заедно с неговия екип, посетиха с. Стойките, за да почетат паметта на Аполстол Кисьов и да отбележат началото на четвъртото поредно издание на Националния гайдарски събор.

Почетният гост Камбарев поднесе венец, в памет на революционния новатор за времето си – Апостол Кисьов, основател на най-мащабния гайдарски оркестър познат на Балканите, просветител и бележит музикант и фолклорист.

Точно тази личност Камбарев избра да бъде и основния предмет на неговото трогателно слово към присъстващите на събитието. Депутатът от Смолян сподели както на сцената, така и в социалните си мрежи мотивиращата история за създаването на орк. „100-те каба гайди“, с надеждата да даде пример на родопчани, че всичко е възможно, когато си го поставим за цел.

Народният представител от Смолян имаше шанса да чуе за делото на Апостол Кисьов от неговия син Лазарин Кисьов, който също както баща си, носи в себе си неуморим и новаторски дух. Лазарин Кисьов е един от създателите на Музея на гайдата, поместен в с. Стойките – единствения по рода си музей на тази тематика, не само в България, а може би и в света.

„Насърчаваме всеки един от вас да посети прекрасното село Стойките, като непременно се отбие и в уникалния и единствен по рода си Музей на гайдата!“, апелира Камбарев.

Вирни се горе