Екатерина Дафовска организира демонстрация по стрелба с лазерно оръжие от БФ Биатлон в родния си град

Екатерина Дафовска организира демонстрация по стрелба с лазерно оръжие от БФ Биатлон в родния си град

На 10.05 в Чепеларе се проведе демонстрация по стрелба с лазерни пушки за биатлон и щафетни игри със Спортен Клуб "РОЖЕН-ЧЕПЕЛАРЕ 2016" с Председател Екатерина Дафовска и треньор Венцислав Александров. Желаещите деца опитаха да стрелят, а някои млади надежди се „запалиха“ по биатлона и се записаха да тренират в клуба. Всички биатлонисти получиха тениски за тренировки и грамоти за участие в майските празници на община Чепеларе, които им бяха връчени от златната биатлонистна на България и председател на СК "РОЖЕН-ЧЕПЕЛАРЕ 2016" Екатерина Дафовска, Боран Хаджиев – кмет и Стоян Кузмов - зам.-кмет на община на община Чепеларе.

„Благодарение на БФ Биатлон, която разполага с две такива пушки, за първи път имаме възможност да покажем как се провежда стрелбата с лазерно оръжие за биатлон. Международната Федерация по биатлон се опитва да налага вече тези оръжия, защото са безопасни за децата, не са толкова скъпи и нямат никакъв консуматив. Досега ние стреляхме с въздушни пушки, които също са безопасни, но при тях има консуматив – съчми, зареждането на бутилките е с въздух и отнема повече време на треньорите, докато лазерното оръжие е много икономично и достъпно. Това оръжие е подходящо за начинаещи и тренировки, но не вярвам скоро да се използва в професионалния биатлон. Единствения проблем при лазерното оръжие е, че когато вали сняг, снежинките могат да попречат на лъча, също така има разлика и в изстрелването на самия патрон, но лазерното оръжие е много добра алтернатива за начинаещи“- разясни Дафовска в интервю за Община Чепеларе.

Треньорът на клуба Венцислав Александров сподели, че предстои още една демонстрация с лазерните пушки и щафетни игри на 1-ви юни отново на пл. „Олимпийски“ в Чепеларе, но в нея ще се включат и деца от детската градина. Също така ще бъде представено и въздужното оръжие от биатлона в демонстрация с възможност за стрелба - специално за родители и ловци.

„Имаме желание в средата на м. август да направим купа „Чепеларе“ на площада в центъра на града с въздушното оръжие за най- малките възрастови групи.

На 25-27 август отново ще бъдем домакини на купа „Ростер“, която в състезателната си част ще се проведе в център по биатлон „Борика“- Чепеларе, награждаването ще бъде на пл. “Олимпийски“.

На 15-17 септември ни предстои купа „MAZE” за най-малките възрастови групи, която също ще се проведе в център по биатлон „Борика“ Чепеларе и отново ще бъдем домакини” – допълни треньорът.

biatlon

Вирни се горе