ЕГ „Иван Вазов“-Смолян отново с участие и награди във фестивал за училищен театър

ЕГ „Иван Вазов“-Смолян отново с участие и награди във фестивал за училищен театър

Двадесет и третото издание на Фестивала за училищен театър на испански език се проведе на 23 и 24 февруари, а домакин беше Фестивален и конгресен център в град Варна. Организатор на фестивала е Отдел „Образование“ към посолството на Кралство Испания в България, в сътрудничество с Институт Сервантес и МОН. Театрални групи от 22 училища от всички краища на България два дни изнасяха представления на испански език в две категории. Нашата гимназия участва в надпреварата в категория Б, където са включени училища, изучаващи испански като втори чужд език.

Постановката ни, със заглавие „Летуване в Сапайар“, на чилийския автор Едуардо Валенсуела, беше с продължителност 25 минути и имаше комедиен характер. Напълно подновената ни трупа, съставена от 9 ученици /8 актьори и един технически помощник/, с огромен ентусиазъм и вълнение, благодарение на отличната си подготовка, на оригиналния и свеж сюжет, на изключителната си артистичност и импровизационен талант, приковаха вниманието на журито и публиката до самия край на представлението и получиха многобройни поздравления и похвали след него. Сесията за награждаването също ни донесе радостни емоции, защото двама от учениците ни получиха индивидуални награди: Анджелина Гогушева за най-добра главна женска роля и Станимир Росенов за второстепенна мъжка роля. Бяхме истински впечатлени от високото ниво на всички групи през тази година, което направи конкуренцията много силна, но въпреки това атмосферата остана приятелска и позитивна до последната минута на фестивала. Искрено благодарим на организаторите за тази неповторима възможност!

Поздравления за цялата трупа, която за пореден път ни даде повод за гордост!

Ето го и нейният пълен състав: Анджелина Гогушева, Кристина Балийска и Леда Абаджиева от 12б клас, Костадин Мусинков и Ивайла Кехайова от 11б клас, Станимир Росенов, Калина Ружинова и Виктория Давидова от 10б клас, Атанас Илиев от 9б клас. Ръководител на трупата и режисьор на постановката беше Ана Николова, учител по испански език в ЕГ „Иван Вазов“.

Пожелаваме още много успехи!

Вирни се горе