Efirbet: Да си припомним за най-славните успехи на Родопа в българския футбол

Efirbet: Да си припомним за най-славните успехи на Родопа в българския футбол

Малко са отборите, които могат да се похвалят с вековна история и за толкова време да са успели да се съхранят спрямо трусовете и промените във футбола. За Родопа Смолян всичко започва преди повече от 90 години. Тогава футболът прохожда и започва своите изяви малко по-бавно, почти скромно, докато се роди професионалното футболно първенство и неговите прилежащи групи. След това идват трофеите, славата и възможността на всеки отбор да създава играчи за световния футбол. Приказката за родопчани не е особено розова.

Като всеки футболен отбор тук има висоти и спадове. Един от най-високите скокове напред във футбола е 2002 година и влизането в професионалната футболно първенство. А за този скок трябва да отбележим сериозният успех в Б Група. Писането на история в сравнителни скорошни време трябва да ни подсказва, че феновете още не са забравили на какво са способни планинарите и какви изненади крият в джоба си.

В най-високият момент, можем да видим, че Родопа успя да издържи цели четири сезона и не пропусна шансът си да се запомни като особено свиреп противник, макар и възможностите да бяха значително по-малко спрямо доста по-силните и добре спонсорирани тимове. Ако споменът за професионалните изяви се смяташе за постижение, то нека обърнем внимание на топлите спомени, които Левски София има за Родопа Смолян.

В един от най-великите си мигове, когато всички смятаха играчите от Смолян да се пречупят като изсъхнала пръчка, се оказа, че в този момент са готови да докажат, че изобщо не са случайни в това първенство. Феновете най-вероятно си спомнят, че този зловещ позор беше публикуван във всяка медия. Приказката и успехите приключиха към 2006-2007 г. с изпадането дори от Б група.

Въпреки това можем да забележим, че докато мнозина се отказаха от опитите да заздравяват отбора, много други все пак виждат смисъл и не спират да вярват, че следващите таланти, при това от юношеската школа ще доставят правилните спортни резултати. Причината да говорим за славните времена е следствие на факта, че макар и мнозина да са особено критични към представянето на родопчани, букмейкърите имат малко по-различна гледна точка и са малко по-оптимистични.

Футболните почитатели могат да обърнат внимание на специалния обзор на bwin, подготвен специално от професионалистите в Efirbet, предлагащи съвети и прогнози за всички спортни фенове. За мнозина играта в професионалното първенство може да се смята за най-великото постижение, но историята може да ни върне малко по-назад. Можем да открием и други по-сериозни предизвикателства, като аматьорска купа от 1997/1998, а защо да не добавим и наличието на 1/4 финал в Купата за България през 2003/2004.

Родопчани имат своята футболна история и подозираме, че с малко по-сериозно внимание и помощ от спонсорите ще може да се завърши 100-годишната история и да се отвори онази добре позната нова страница. Именно това биха искали феновете, както и всички останали почитатели на родния футбол. Всеки голям град трябва да разполага с водеща футболна сила, а след като Смолян го има, време е да започне да прави планове за по-сериозно представяне и сигурно завръщане.

Вирни се горе