ЕДНИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ СТОМАТОЛОЗИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ УЧАСТВАТ В ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОРУМ НА „ДЕНТАЛНА АКАДЕМИЯ РОДОПИ“

ЕДНИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ СТОМАТОЛОЗИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ УЧАСТВАТ В ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОРУМ НА „ДЕНТАЛНА АКАДЕМИЯ РОДОПИ“

Районната колегия на Българския зъболекарски съюз / РК на БЗС/ –град Смолян за четиринадесета поредна година организира регионален форум по дентална медицина Дентална академия „Родопи“. Форумът ще се проведе в периода 8-9 март т.г. /петък и събота/ в курортен комплекс Пампорово. Това съобщи секретарят на РК на БЗС –Смолян д-р Митко Чолаков. Домакин на събитието е хотел „Перелик“, който разполага с един от най-впечатляващите конферентни центрове в България – общо 6 конферентни зали с капацитет от 1100 места на площ от 2700 кв.м.

Дентална академия „Родопи“ се утвърди като професионален форум на лекарите по дентална медицина в България и като социален феномен, място за споделяне на идеи, опит и знание. Последното издание може да се похвали с реална посещаемост от над 600 участници и 30 фирми за дентално оборудване и материали. Форумът се радва на сериозен интерес, както от студенти, така и от практикуващи стоматолози от цялата страна, посочи д-р Чолаков.

Тази статистика нарежда Дентална академия „Родопи" на едно от първите места сред форумите по дентална медицина в България и на едно от челните места сред тези от Източна Европа

Тази година, събитието ще се проведе два дни. Предвиден е ексклузивен панел за студенти - лекции и демонстрации с участието и на международни лектори. Основната лекционна програма и изложбена част ще се проведат на 9 март /събота/ от 9.00 до 18.00 часа. Във форума ще участват едни от най — добрите лектори в България и чужбина и най — успешните фирми за дентални материали и оборудване.

Със свое решение УС на РК на БЗС - гр. Смолян реши да посвети това издание на Дентална академия „Родопи" на 20 - годишнината от гибелта на българския алпинист и достоен родопчанин, Христо Христов. Паметни са думите му: „Върховете се изкачват с приятели!“. Това е нашето мото на събитието тази година, каза още д-р Чолаков.

Пресцентър на община Смолян

Вирни се горе