Една оферта за Младежкия дом, за сградата на "Журналиста" желаещи нямаше

Една оферта за Младежкия дом, за сградата на "Журналиста" желаещи нямаше

Заради задължения ЧСИ разпродава емблематични сгради на Община Смолян

Една оферта бе отворена днес на обявения търг за продажбата на части от сградите на Младежкия дом и „Журналиста" в Смолян.

502 480 лева ще плати смолянчанин, с бизнес в Кърджали и столицата, за банков офис в сградата на Младежкия дом в Смолян. Юридическото лице е подало документите и е обявен за купувач. Има две седмици, в които трябва да внесе цялата сума по сделката. Желаещи за участие в търга за другата сграда в областния център „Журналиста" нямаше.

Припомняме, че частен съдебен изпълнител обяви за публична продан две емблематични сгради за Смолян. На търг се продава бившият Градски съвет на родопския град, известен през последните години като „Журналиста“, както и бившия Младежки дом в града.

Помещенията в сградите се разпродават на търг, заради вземания на консорциум „Светлина". Причината да се стигне до публичната продан е заради претенции на Консорциума, според който Община Смолян дължи близо 800 000 лв. за извършвани дейности при мандата на предишния кмет Дора Янкова.

Обявената първоначална цена за втория етаж на “Журналиста” е 478 864 лв., за близо 800 кв.м, а цена от 238 320 лв. е обявена за първия етаж, който е от 394 кв.м, като и двата са част от бившия Градски съвет, който се намира в Стария център на Смолян. Цената на квадрат е 238 лв., което е 80% от пазарната цена. 502 480 лв. бе първоначалната цена на помещението в бившия Младежки дом, пригодено за банков офис.

Вирни се горе