Единадесет абитуриенти от ПГПИ се представят в КДК с шестдесет и шест творби

Единадесет абитуриенти от ПГПИ се представят в КДК с шестдесет и шест творби

Днес, 1 юни 2022 г. в 10 часа в зала „Петър Стайков” на КДК беше дипломната защита на 11 абитуриенти от Професионалната гимназия за приложни изкуства (ПГПИ). Те представиха пред директора на гимназията Симеона Савова и преподавателите си, пред родителите и гостите от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” 66 творби рекламна графика и моден дизайн.

Завършващите разказаха за своите търсения пред множеството, дошло да ги поздрави и им пожелае „На добър час!” в живота и изкуството. Разкриха пътя по който ще се реализират техните идеи, за да стигнат най-бързо до модния пазар и да оставят диря в изкуството.

ПГПИ в гр. Смолян приема ученици след седми клас от цялата страна и ги обучава в две специалности: рекламна графика и моден дизайн. След успешно завършване на 12 клас те получават диплома за средно образование и свидетелство за III степен професионална квалификация по съответната специалност.

Работите им, изпълнили залата от край до край, ще останат на вниманието на смолянчани и гостите на града до 15 юни т.г. Заповядайте да се насладите на оригиналния прочит на рекламната графика и модата през очите на младите таланти от ПГПИ – Смолян.

Вирни се горе