ДЗЗД „Пътно поддържане Смолян“ отново ще чисти републиканската пътна мрежа през зимният период

ДЗЗД „Пътно поддържане Смолян“  отново ще чисти републиканската пътна мрежа през зимният период

Проблемът с пътното поддържане на републиканската пътна мрежа през зимният период за област Смолян е решен. ДЗЗД „Пътно поддържане Смолян“ отново ще чисти снега зимата, информира областният управител на Смолян Стефан Сабрутев.

„Зимното поддържане, имаше малко интрига честно казано, но от вчера вече има възложено зимно поддържане и от 12 ноември стартира договорът на същата фирма, която го е подържала и до сега. Започнали са вече зареждане на сол пясък и т.н.“, добави Сабрутев.

Той призна обаче, че при извършваната проверка за налична техника на фирмите, които са под изпълнители, до Областната администрация не е подадена необходимата информация за тях.

„Аз се опитвам да получа договора за зимно поддържане и тъй като е конфиденциален, на мен не ми се дава.За мен беше важно, кой чисти в община Доспат, Борино, съответните фирми, тъй като самата фирма чисти главните пътища само с тяхна техника. Това го поискахме, предвид, че трябваше да направим преглед на наличната техника, но те са подизпълнители, ние не знаем кого да търсим, те не ни дават информация.Ние отиваме виждаме два трактора и трябва да ходим да търсим по имената, на кой са, защото не ни се дава тази информация“, коментира Сабрутев.

От изявлението на областният управител на Смолян стана ясно още, че към фирмата е имало неразплатени три месеца от миналия сезон – февруари, март и април, на стойност между 1,8 и 2 млн. лева. Фактурите са пуснати миналата седмица и най-вероятно вече те са получени.Сабрутев предполага, че там, където има и неразплатени средства към подизпълнителите, то и тези финансови взаимоотношения ще бъдат изгладени.

Вирни се горе